Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Лев Инс: Отстъпки за нов клиент по каско. За коли до 10000лв и промени в ликвидацията

Вярно e, че каското не е само цена, но пък и тя има значение. Особено, ако се сравняват сходни оферти. Базовата тарифа отдавна вече не е критерии за съпоставка. Защото началните условия на почти всички компании предвиждат доста разнородни възможности за корекции. Пазарен шаблон са четири повода за отстъпка по каско:

  1. Сключена гражданска отговорност;
  2. Друг вид застраховка,например на имущество;
  3. Подновяване, с по-висок бонус ако е без щети и
  4. Преференция за нов клиент.

До днес Лев Инс бяха една от малкото компании на пазара при които 4 не беше повод за редукция. С промените от края на септември, това отива в историята.

Нов клиент- нова отстъпка

Размерът зависи от застрахователната история и възрастта на колата. Ако до сега сте имали каско полица другаде и решите да подновите в ЛевИнс може да ползвате 10%-но намаление. Застрахователят изисква обаче от изтичането на старата полица до началото на новата да не са изминали повече от две седмици.

Същата редукция се предлага и за коли нов внос, но само до като са млади (до 3г. от датата на производство). За надхвърлилите ги намалението е 5%.

Втората промяна около каското е в условията при щета.

Ликвидация в доверен сервиз с ограничения за застрахователни суми между 5000 и 10000лв.

Ако познавате авто застраховката на Лев Инс знаете, че правото на безкасова ликвидация зависи от застрахователната сума и платената премия по полицата, но не и от възрастта колата. Като привилегията за младите (до три години от датата на производство) беше безусловна, с добавката сервизът да бъде и официален. Наред с това, ако премията по полицата не достига 475лв можете да доплатите и да гарантирате правото на "безплатен майстор".

Промените в общите условия от петък обаче, поставят леки разграничения в правото на безкасова ликвидация за коли със застрахователна сума между 5 000 и 10 000лв.

Правото на сервиз лесно се губи, дори и за гаранционни коли

Тази промяна е вероятно от много малкото условия на пазара, които поставят новите (евтини) коли в по- неизгодна позиция от скъпите. Ако премията по тарифа не достига нивата за доверен сервиз, МПС-то остава и без право на официален. С други думи, дори превозното средство да е по- ново (границата е вече не три, а четири години), ако сумата не достига сервиз- мининума обезщетението ще се определя само по експертна оценка.

Добре е да се пооткажете от отстъпки, (една гражданска отговорност стига за да свали премията под 475лв. за кола до 10 000 към края на възрастовия интервал за млади), ако не искате да взимате само по сметка размера на щетата.

Щетите на паркинг само по експертна оценка за коли до 10 000лв

Втората промяна пак касае същия ценови интервал, но без значение на възрастта. Акцент са щетите на паркинг. За тях ликвидацията остава само по експертна оценка.

Факт е, че застрахованите наред с фактическите, обясняват и всяко друго събитие за което не мога да се снабдят с документ на време, като „току що открита щета на паркинг от … неизвестен извършител”. Това в общия случай не би трябвало да повлиява на условията за ликвидация. Те се уговарят при сключване. Застрахователят приема МПС-то след оглед и ако нова кривка възникне по време на действието на договора, то няма никакъв надежден инструмент с който да се удостовери кога точно е станало и кога точно застрахованият е установил щетата. При такива условия единствената опция за застрахователят е да приеме всичко нововъзникнало.

Нямаме представа каква е фактическата причина ЛевИнс да ограничи безкасовата ликвидация за щети на паркинг при коли до 10 000лв, но е съображение което следва да отчетете ако удобството на сервиза ви е приоритет.

Броко новини