Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Лев Инс: Влекачите минаха 1 200лв. по гражданска отговорност

И последната ниска цена за влекачи падна днес. Под 1000лв със зелена карта са вече история. Новият минимум е 1245лв. Причините за това са:

Новите ценови условия за гражданска отговорност в ЛевИнс

За радост на многото млади и неопитни зад волана собственици на МПС-на промените засягат само тежките автомобили. Най- ниско е покачването при товарните над 10т.- почти 7%, а най драстично при влекачите- с цели 26%.

Увеличава се и отстъпката за България. С нея цените до 20т. остават на същите нива, но премията за по- големите се вдига с между 7% и 13%.

Има или по- ниски цени от тези, които показваме?

По скоро не, или поне не във всички случай.

В офертата си не показваме (временно) 2 компании. Цените на Евроинс започват от 1200 за България и стигат до 1700лв със зелена карта.

Офертата на Групама остава тайна и за нас. Доколкото знаем компанията все още има лиценз за продажба на застраховка гражданска отговорност. А това автоматично означава, че е длъжна на предлага и цени (защото лицензиран застраховател не може да откаже сключване на задължителна застраховка). Тарифа в страницата на КФН за този застраховател липсва, а компанията отдавна се отказа от брокерите, като канал за дистрибуция по гражданска отговорност.

Част от застрахователите обаче допускат допълнителни отстъпки за корпоративни клиенти. Тази опции остава и след днешните промени в условията на Лев Инс. Така, че ако имате повечко коли- може да договорите 10% допълнително за покритие на авто отговорността на целия автопарк.

Останалото са числа. Сравнявайте?.

Броко новини