Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Може би все още не е късно да вземете застраховка за домашно имущество!

Виждате какво става във Варна, Добрич, Сливен, Велико Търново и много други места в страната. Вали, залива, убива и съсипва всичко което сме създали. Неизбежно е, а причината е без значение- каприз за природата, немарливост, бездействие…

Не можем да се предпазим, но можем да направим възстановяването след произшествието по- лесно!

Никога не е късно да направите застраховка на имуществото си

До сега няма застраховател, който да е ограничил покритието на които и да е от опасните към момента рискове.

Колегите от компаниите също реагират достатъчно бързо. Дженерали вече обявиха, че офисите им във Варна ще работят извънредно с удължено работно време от 8.30 до 20.00, включително събота и неделя. Ангажимент за дежурни центрове за регистрация на щети имате и от Армеец за Варна, Велико Търново и Бургас. Освен това от Алианц обещават и авансово изплащане на обезщетения от 500лв в бедстващите региони- Варна, Добрич, Велико Търново и Габрово. От Лев инс дори изпращат извънредни асистънс екипи, които да оказват помощ и съдействие на пострадалите им клиенти.

Убедени сме, че всяка застрахователна компания ще бъде максимално бърза при обработката на претенции и плащането на обезщетения.

Единственото ограничение по имуществените застраховки е началото на валидност. Не може да е от веднага или от вчера. Най- ранния възможен момент е от 00.00 часа на утре. Покритието може да бъде валидно само за настъпили вреди след началото на полицата. Ако поръчвате онлайн знайте, че полицата е в сила от посочения в нея час, независимо от това кога ще пристигне физически при вас.

Имайте предвид няколко неща при

Застраховка на домашно имущество

Първичните рисковете, в настоящата ситуация, които покриват възможните щети и трябва да бъдат включени в покритието са:

  • проливен дъжд и наводнение (при проливният дъжд водата е от валеж, при наводненията е от преливане или разливане на водни басейни).

Задължително избирайте и двете, защото това покрива всеки прилив на много вода, независимо от неговия източник.

  • мълния и градушка;
  • буря, ураган, падане на дървета и клони.

Тези три групи опасности са част от минималните пакети на покритието при почти всички компании. Убедете се, че ги имате всички! Предложенията са без самоучастие- покритието се задейства от първото левче на щетата. Единственото изключение са Булстрад, при които за риска наводнение има самоучастие от 1% и полицата на първи риск на Алианц има лично участие от 100лв. за всички рискове, ако застрахователната сума е до 30 000лв.

Първичните рискове са минимално необходими. Отчетете обаче и допълнителните рискове.

  • Свлачища

Ако имуществото се намира в зона с риск от свлачища, възможно е прогизналата почва да ги активира. Риска от свличане на земни пластове обаче е специален. Не се предлага при всички продукти и застрахователи. Проверете го изрично.

Второто важно за този риск, за региони в които проливните дъждове и наводненията са вече факт. За ново сключена полица, дори и да е уговорено покритие на риска от свличане на земни пластове, то няма да сработи, ако е в причинно следствена връзка с валежи или водни приливи преди началото на договора.

  • Късо съединение

На фона на останалите, този риск като че ли не е топ приоритет. Но все пак не пречи да го има, защото при лоша метеорологична обстановка електроснабдяването почни винаги носи изненади. Като възможните последствия са не само изгорели електроуреди, но и инсталации и дори пожар.

И накрая, защото единственото предложение за което имаме цените онлайн

Евтината застраховка върши ли работа?

Почти винаги ДА!

Лимитираната полица с покритие на първи риск сработва от първото левче на щетата до изчерпване на застрахователната сума, независимо от действителната стойност на имуществото. Статистически, щета при описаните по горе рискове е много малко вероятно да достигне 100% от стойността на имуществото. Разбирайте го така.

Имате къща за 100 000лв. Застраховате я за 30 000лв. За щети до 30 000лв имате пълна компенсация. При по-големи щети, отговорността на застрахователя остава 30 000.

В нормалния случай, от рисковете по- горе, само наводненията са катастрофични. Т.е. имат потенциала да доведат до тотална щета. Мъдростта в градоустройствата обаче при нас, също може да е причина и проливния дъжд да причини за по- големи от очакваните възможни щети.

Нашата препоръка!

Ако имате възможност- застраховайте по действителна, а ако застрахователят го предлага- по възстановителна стойност. Ако премията ви идва в повече- лимитирана полица е минимума. Срещу 30-40лв имате поне 95% спокойствие. По- добре е от нищо!

Броко новини