Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Нов продукт: Булстрад Бизнес решение- имуществена застраховка за малкия бизнес

Чудесно е когато застрахователите допълват възможностите за управление на непредвидените обстоятелства. А ако добавим към това и крайният продукт да е предназначен за нетолкова обгрижвана ниша- приятното впечатление става двойно.

Малкият бизнес се застрахова трудно. Защото почни всички имуществени и покрития на отговорности на нашия пазар са скроени за мащаб. Ако имате магазинче, ателие, кабинет, козметичен салон, офис, работилница и сте се опитали за намерите полица, неизбежно е да сте останали отегчени от попълване на предложения, комуникация със счетоводната фирма за уточняване на застрахователните стойности, колебание коя база за оценка да предпочетете и други сложнотии...

Броят на адаптираните към малкият бизнес продукти на нашия пазар е близо до … нула.

Малкият бизнес е различен, специфичен и с малко административно търпени (Не всеки има собствен счетоводен отдел нали?!). Той изисква за своите застраховки собствен дизайн, опростена процедура за сключване и лесни за разбиране условия. Точно такъв е новия продукт на Булстрад.

Булстрад Бизнес решение

Тази имуществена застраховка е деловия аналог на малката полица за физически лица (Булстрад Бонус Дом), която вече познавате и можете да сравните на нашата страница. По подобие на частната застраховка, бизнес решението е с

Покритие на първи риск

Заслужава си да подчертаем разликата!

И при двата продукта на Булстрад, покритието на тази клауза не спира след плащането на първата щета. Тя остава валидна и за всяка следваща до изчерпване на лимита. Особеност, която не предлага нито един застраховател при покритие на лимит.

Какво имущество може да се застрахова?

В най- общи линии, всичко което използва малкия бизнес за да работи.

  • Сгради и подобренията към тях. Няма изисквания за конструкцията. Единственото ограничение е да не са изградени само от дърво.
  • Оборудване и офис техника;
  • Стопански инвентар (обзавеждане);
  • Стоки;
  • Други дълготрайни активи.

Лимитите

Избираеми са. Минимален няма. Най- високата граница, която може да бъде покрита е 1 000 000лв. Лимитът по полицата може бъде избран общо за цялото имущество или да бъде конкретизиран по видове. За удобство застрахователят е предвидим и три стандартни нива от 25 000, 50 000 и 100 000лв.

Тази полица е предназначена за малкия бизнес, затова при избора на лимит следва да се отчетат няколко особености в дизайна на продукта.

Действителната стойност на застрахованото имущество не трябва да надвишава 1млн. лв. Ако е така, това спира действието на клаузата „първи риск”. С други думи, ако големия бизнес се опита да ползва евтиното покритие, предназначено за малкия ще загуби основното предимство на тази полица.

Действителната стойност на стоките не била да превишава избрания лимит с повече от 30%. Това също спира действието на клаузата на първи риск.

Покритите рискове

Минималното покритие е за „Пожар и други опасности”. В тази клауза влизат рисковете пожар, експлозия, имплозия, удар от мълния, удар от самолет, аварии на водо и паропроводи и всички обичайни природни бедствия без наводнение и земетресение.

Към базовото покритие по избор могат да бъдат добавени една или повече допълнителни клаузи, като:

  • Наводнение;
  • Земетресение;
  • Кражба чрез взлом или грабеж, с допълнение на покритието с кражба чрез използване на техническо средство;
  • Злоумишлен палеж или взривяване;
  • Късо съединение и токов удар;
  • Измокряне от спринклерни инсталации;
  • Всички рискове на стъкла;
  • Развала на стоки;
  • Пари в каса;
  • Отговорност към трети лица и
  • Отговорност на наемателя.

За разлика от продукта за физически лица, по нито една клауза без земетресение, самоучастие няма. Отговорността на застрахователя е първото левче до пълния размер на избрания лимит.

За земетресението участието на застрахования е в размер на 1%, но не по- малко от 500лв. и не повече от 5 000лв. При съгласуване със застрахователя самоучастието по земетресение може да бъде изключено.

Цената

Както всяка полица на лимит, цената на бизнес предложението на Булстрад е повече от атрактивна. Например за 25000лв (напълно достатъчни са например за фризьорски салон, ателие, офис или каквото и да друго при което съхраняваните стоки не са на стойност повече от 7500лв) при покритие на основната клауза, наводнение и земетресение (например в София, защото там този риск е по- скъпичък) струва 58лв.

Разбира се, че тази премия може да бъде намалена още, ако Булстрад е застраховател на вашия бизнес и по каско, злополука, карго или отговорности. Да! и гражданската отговорност на автомобилистите се брои. Знаете нашето +1 за Булстрад по задължителната застраховка. Прави разлика в премията от -10%.

Затова ако искате цената на имуществената полица за вашия бизнес от примера да падне от 58лв на 52лв, съобразете и къде ще бъде гражданската отговорност.

И като заговорихме за полицата за колата, да добавим добрата вест за нея

Промоционалните цени за гражданска отговорност остават и през септември

Лятото за задължителната застраховка продължава. Промо цените за възраст 40+ остават в сила до 30.09.2013г. Ако ви е важно- припомнете си подробностите. Ако не- сравнявайте цени. Може да се подновява с до месец по- рано.

Броко новини