Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Нов продукт от Евроинс: Застраховка "Отмяна на пътуване"

Идват новогодишните празници и големите планове за ваканция и пътуване. Няма да ви напомняме колко по- добре е да го правите със застраховка, защото вече знаете, че е лесно някой друг да отговаря за непредвидени разходи. Извън стандартните полици с покритие на медицински разноски (Помощ при пътуване) и планинска застраховка, има още едно предложение. Застраховката не е нова за пазара, но винаги е по- добре да имате един застраховател в повече за сравнение.

За какво е застраховка за отмяна на пътуване?

Ако сте ползвали наскоро услуги на туроператор, погледнете си договора. Имате право да се откажете от избраната (и предплатена) ваканция, но това коства определена неустойка от цената на пакета. Процентът и варира в зависимост от срока който остава до началото на пътуването. Логично в последните дни преди пътуването, неустойката е в пълния размер на платената от вас сума.

Рискът от такава загуба е управляем за голяма част причините, които могат да го провокират. Става със застраховката за отмяна на пътуване.

Общи правила за застраховка „Отмяна на пътуване”

Сключва се при първото плащане по резервацията, независимо от това дали покривате пълната или част от сумата. Застрахователната сума е цената на пътуването, която уговаряте с туроператора. Ако се наложи да се откажете от резервацията и причината е покрит по полицата риск, застрахователят ще ви върне размера на неустойката (невъзвратимите разходи на туроператора).

Застраховка „Отмяна на пътуване” в Евронис

С новият продукт на Евроинс можете да разчитате на компенсация за невъзвратимите разходи при отмяна на пътуване, ако тя е породена от:

  • Внезапно заболяване, злополука или смърт на Застрахования.
  • Внезапно заболяване, злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на Застрахования.
  • Материални щети в жилището на Застрахования или помещенията, в които развива търговска, професионална или производствена дейност, в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага неговото присъствие там.
  • Стачки в транспорта, които не са били известни и очаквани в момента на сключване на застраховката.

Лимитът на отговорност на застрахователя е цената на пътуването, но не повече от 3500евро. Срокът на полицата зависи от сроковете в които организирате вашето пътуване. Сключва се при първото плащане по направена резервация. Покритието е валидно до денят предшестващ датата на заминаване.

Излишно е да казваме, че тази застраховка е доста евтина.

Ако обичате да планирате всичко около вашите почивки, „Отмяна на пътуване” е удобния начин да избегнете и плащането на неустойки ако нещо се провали. Продава се като самостоятелно покритие. Не пречи да я добавите към която и да е полица за медицински разноски или туристическа застраховка (за пътувания в страната).

Броко новини