Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Нов продукт от Дженерали: Застраховка за отмяна на пътуване

Почвате ли седмицата с планове за почивката през лятото? Защото ако лошото време на вън не ви пречи, бързаме да ви представи още едно предложение, което да имате в предвид!

Обичащите да организират ваканцията си, знаят, че колкото по- рано се правят плановете, толкова по- ниска е цената на резервацията, но и толкова по- трудно може да се прогнозира какво точно ще се случи в оставащите месеци до заминаване. И докато за бъдещото ви нежелание да пътуване, решение нямаме, за почти всички останали причини има застраховка.

Отмяна на пътуване

Продуктът се нарича „Отмяна на пътуване“ и с него можете да възстановите частта от резервацията, която няма да получите обратно ако плановете ви за ваканция се провалят. Стандартните договори с туроператори предвиждат нарастваща част от предплатената сума за пътуването да не подлежи на връщане. Като колкото по- кратък срок остава до датата на заминаване, толкова по- висок е процентът на невъзстановимите разходи.

Как работи застраховка Отмяна на пътуване?

Простичко. Задължително се сключва заедно с договора за предстоящото пътуване. Бихме препоръчали да сте готови с условията на полицата още преди да сте казали своето писмено „Да“ на туроператора. Излишно е и да напомняме, да не плащане каквито и да е аванси преди полицата.

Застраховката се сключва за сумата на резервацията. Все пак повече от това число няма как да изгубите, нали?! Ако пътуването се провали и туроператора не е длъжен по договор да върне определена или цялата част от платената сума- я взимате от застрахователя.

Разбира се има и условия и те са в покритието. Въпреки вариациите между отделните застрахователи, в общият случай компанията приема да ви възстанови невъзвръщаемите разходи, ако отмените пътуването поради претърпяна злополука или възникнало остро заболяване (важи и за членове на семейството в по- широка дефиниция). Детайлните са доста, така, че ако стигнете до идеята да управлявате и тази несигурност, питайте ни.

Добрата новина е, че от днес предложенията стават с едно повече. От 10.03.2014г. Дженерали имат свой продукт в тази категория.

Застраховка на отмяна на пътуване от Дженерали

Обичайното покритие на разумната застраховка на отмяна на пътуване покрива две възможни ситуации: отмяна на пътуване и прекратяване на пътуването. Рисковете, които могат да породят такъв резултат са стандартните на продукта- злополука и остро заболяване.

За разлика от конкурентните предложения обаче при Дженерали основното покритие е за смърт, трайно намалена работоспособност и временна неработоспособност в следствие на покритите рискове. Лимитът за тях се избира отделно, като възможностите са до 5 000лв. Към него в зависимост от предпочитанията, могат да бъдат добавени покрития на отмяна или отмяна и прекратяване на пътуването със застрахователна сума равна на цената на пътуването.

Особености на покритието на отмяна на пътуване при Дженерали

Тази застраховка е една от малкото на пазара при които сравнението е доста трудно. Вярното решение е според конкретната ситуация и претенциите на застрахования. Причината е оскъдното предлагане (ограничен на брой компании), широките вариации в изключените рискове и строгите правила свързани с момента на сключване на полицата.

Цените ще сравняваме след днес, но на пръв поглед няколко особености правят впечатление.

  • Покрай покритието на рисковете за отмяна и прекратяване на пътуването, взимате и добре накичена злополука (с добавка от остро заболяване), при приемливи лимити.
  • Казваме добре накичена, защото в основното покритие има временна неработоспособност (скъп риск), който влиза в действие сравнително рано- след 4 тия ден.

Изключенията също имат две особености, които бихме отчели

  • Включват остри респираторна заболявания (допускаме от ценови съображения защото има покритие на временна неработоспособност от 5-тия ден ), но пък по- тежките грипчета са твърде вероятна причина да се провали пътуването в последния момент, особено ако е с деца.
  • Влиянието на предшестващите състояния или събития не са ограничени до избрана минала дата. Ясно е, че всяко съществуващо състояние е незастраховаемо при стандартни условия. Изключването на всяко предшестващо събитие или състояние, обаче е леко крайно. Обичайна практика е допускането, че ако определено състояние не е наложило (болнично, ако сме по- либерални) лечение през последната година или две, то да се приеме за покрито по полицата.

Но да не издребняваме толкова... При всеки от другите застрахователи по тази полица има поводи да се вгледа човек!

Поздравления на колегите от Дженерали за новия продукт! Вече ще можете да сравнявате с една оферта в повече.

Още от Дженерали и за къщата и за колата

И като казахме оферта, да добавим и онлайн, защото цените за имуществени застраховки на Дженерали все още са с безотказните 25% промоционална отстъпка. Хвърлете по едно око на калкулатора. До края на март не остава толкова много.

Полицата е без самоучастие по земетресение, може да се сключи в полза на банка, покрива повече от една постройки на терена на имота, идеалната част от общите части на сградата и има широки възможности откъм лимити. С по-малко думи:

На имуществената полица не и е трябва нищо друго!

А ако застраховката на имущество не ви е на дневен ред, защото идва време за разходи около колата, вижте какви цени имаме за гражданската отговорност. Особено специални са за работещите в държавния сектор и здравни работници. След последната промяна в тарифата от преди нова година чудесното число от 142,06лв е точната цена за 2000 кубика (с регистрация извън големите градове).

Броко новини