Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Няма по- ниски цени за гражданска отговорност за 2014г. от тези на Broko! Как обаче да спестите още повече?

За нас най- важното е вие да сте доволни. Затова независимо от условията, които ни предлагат застрахователите (а повярвайте някой доста ни ритат, защото не сме достатъчно големи за да ни глезят) не спираме която и да е компания!

Офертата ни гражданската отговорност няма пропуски, щото някой застраховател не ни кефи!

Брокерът работи за клиента! Вие ни поръчвате какво и кога да правим! И няма да изменим от това правило. Колкото и да ни гъбаркат, няма да спрем който и да е застраховател.

Защото правото да избирате при достатъчно информация е ваше! Нямаме основанието да ви лишаваме от него.

В офертата ни за подновяване на гражданската отговорност за 2014г. имате всички компании. Предложенията на доста застрахователи са много близки. Левче два могат да се окажат без значение в определени ситуации, затова вижте как ни е гледаме на предложенията и какво бихме избрали при съпоставими цени.

Как избираме ние гражданската отговорност за 2014г.

Не веднъж сме повтаряли, че покритието на полицата е за всички задължителни по Кодекс страни. И това не се променя, ако ползвате преференции срещу декларация. Такава е отстъпката за България.

Какъв е смисълът на отстъпката за България?

Тази отстъпка, ако решите да я ползвате, създава малък ангажимент (все пак искате да сте коректни съм застрахователя нали?). Преди да тръгнете в чужбина е препоръчително да я платите. Изрично го обещавате при сключвате на полицата. Това е причината на стъпка 5, като поръчвате онлайн да се наложи изрично да отметнете, че сме ви информирали за сумата.

Този малък ангажимент можете да спестите по два безплатни начина:

1. Избирате Булстрад или Олимпик, защото при тях гражданската отговорност се продава без отстъпка на България. Цената е за всички задължителни по кодекс страни. И където и да се возите с МПС-то из тях, е само по полица.

Нова не е проблем за местните полицаи защото и те са членове на Европейския съюз или са подписали Многостранното споразумение. Вътрешното законодателство е хармонизирано с изискванията на Третата моторна директива чл. 2. Където и да карате, ангажимент на страната по регистрация на колата е да гарантира наличието на валидна гражданска отговорност.

Изборът е между Булстрад и Олимпик зависи и от това дали ще пътувате към трети страни (такива извън задължителните). И при двете компании имате по две безплатни разширения за покритието.

  • При Булстрад са за по 15 дни, валидно е за всички страни членки на споразумението зелена карта, но се предоставя само при еднократно плащане на премията. Сроковете на двата сертификата не мога да се застъпват.
  • При Олимпик са за по 21дни, но разширението на покритието е само за Турция. Предимство обаче е, че сертификатите могат да се ползват и при разсрочено плащане на премията. Между края на първия сертификат и началото на втория трябва да има поне месец разлика.

2. Ако Задължителните по кодекс страни не са типичната дестинация, но все пак искате да можете да излизате без пари един или два пъти в чужбина обърнете внимание и на Булинс и Виктория.

  • При Булинс, ако полицата е платена еднократно и ползвате отстъпка за България, имате право на един безплатно разширение на покритието за трети страни от 15 дни. Т.е. вместо да доплащате отстъпката за България, взимате безплатната зелена карта.
  • При Виктория сертификатите са два. Сроковете им могат да се застъпват, ако искате месец без прекъсване да сте в чужбина.

Срещу малко доплащане решавате неудобството с отстъпката при Армеец и ДЗИ

Подчертаваме го, защото тези две компании за обичайни каско фаворити. А знаете, че гражданската отговорност носи до 10% намаление за каското.

  • При Армеец имате опция за краткосрочна зелена карта от по 1месец. Може да се ползва неограничено, но за повече от два пъти излиза по изгодно да се доплати отстъпката.
  • При ДЗИ ако собственика е над 25г. има право на два платени краткосрочни сертификата от по 15 или 30 дни. След 15.11.2013 ДЗИ ще предлагат и разширение на покритието само за Турция срещу 5лв.

Ако всичко до тук е без значение и само цената определя избора, хващайте който ви харесва и не оставяйте колата без гражданска отговорност.

Броко новини