Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Олимпик: Кой каза, че гражданската отговорност само ще поскъпва?!

Ето, че може и обратното. Не че са големи разликите, но въпросът е принципен.

Прецизирането на ценовите групи се оказа с резерв да свали цената.

В голямото ни мълчание в последната една година не сме ви казали, че и това не е нищо ново под слънцето. При Дженерали страната е вече разделена на 10 ценови региона. А си мислехме, че България е тяхна за 7-8 парчета. Доколко ефективно е такова надробяване си е тяхна работа.

Всъщност така може да познае кой как си смята тарифите- предимно на чистата статистика ли разчита или има и симулационни модели, или популярното в последните години у нас „пазарно ценообразуване“ надделява. Последното си го има още. Предлагаме мостра в края на месеца. То може и персонално да е ценообразуването. Телематика се нарича и няма нищо общо в тази антика „системата бонус-малус, която се опитват да съживят през следващата година. Дълъг спор, без широка аудитория.

Та! От вчера при Олимпик значение има и възрастта на колата. Но за разлика от преди година и нещо, откакто изчезна- сега ценовата преференция е за по- старите от 10г. Разбира се трябва да сте минали 25г. за да се стигне до въпроса „на колко ти е МПС-то“? Но пък разликата достига до драматичните почти -40лв за електромобили с регистрация извън северна България и трите големи града. Колко ли са там?! За горивните леки средната стойност на минуса варира от две до седем лв. според региона.

Толкова. Числата са качени още вчера. Смятайте си.

Нас си налегнаха бая кражби тия дни и дълго ще описваме що сме недоволни от застрахователите. А, колеги от Олимпик нещо май не е наред с числата за леки над 2500 кубика, юридически лица, 4 вноски, трети и четвърти регион.

Броко новини