Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Олимпик: Гражданската отговорност 2014г. на по- ниски цени

Да си признаем, бяхме силно изненадани от решението на Олимпик да се откаже от събирането на доплащането по полици сключени с отстъпка за България. Оказа се, че малко знаем!

Цената за България и ЕИП и МС е вече една и по- ниска

Вече имаме още един застраховател (след Булстрад) в офертата ни, при който цената за всички задължителни по кодекс страни е една. Убедени сме, че това ще стане заразно след като повече и повече потребители на застрахователни услуги опознаят правата си, дадени от законодателството.

Ако не сте от тези, бягайте на инфо или въпросителната секция на нашата страница да видите колко много ще ви изненадаме.

Ще го повторим! Базовата цена е една за България и т.н. задължителни. Това означава, че си карате из ЕС, евроикономическото пространство, Сърби, Андора и Швейцария само по полица.

Това не създава проблем зад граница за полицата на който и да е застраховател!

  1. Защото никой в тези страни не прави проверка за наличие на гражданска отговорност. Допускат, че имате.
  2. Но ако все пак възникне повод за коментар, припомнете на неразбиращите, че тези права са ви дадени от Третата моторна директива чл. 2.

Допълнително удобство при Олимпик е, че поленцата са с превод за който не неговори нашия официален европейски език.

Една особеност на гражданската отговорност на Олимпик

Разширение на покритието за трети страни можете да получите само за Турция. Струва твърдите 51лв както и до сега за всички регистрации извън северна България и 1020лв. за регистрациите около Дунава.

Преди са стигнете до там обаче, за лека кола си ползвайте краткосрочните, безплатни зелени карти. Гражданската отговорност при Олимпик върви с две такива от по 21дни. Единственото ограничение е началото на срокът на втория сертификат да е поне месец след изтичането на първия.

Казахме ниски цени нали?

И при това каква!!! С до над 8% по евтино стана за леки коли. Разбира се най- ниската премия остава за населените места различни от големите градове, но пък и за тях средно намаление от почти 5% е повече от добра новина. Минуси има и при цената на лекотоварните, като разликата достига до почти една трета при Софиянци.

Но.. що да отегчаваме повече с числа.

Имате цените. Знаете как да избирате. Сравнявайте!

Броко новини