Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Олимпик: Гражданската отговорност с различна цена за България и чужбина

Нови условия по гражданска отговорност в Олимпик от днес (21.03.2011). Промените са доста. Съществените:

Различна премия за България и чужбина

Цените остават на приблизително на нивата от преди промяната, но само за България. Припомняме Ви, че до сега Олимпик продаваше гражданската отговорност без отстъпка за управление само на територията на страната (по една цена за целия Европейски съюз). От днес не излизането зад граница за товарни коли и автобуси носи малък ценови бонус (около 20лв.). За леките МПС-та разлика от няколко лева има само за втори рисков регион (Пловдив, Варна, Бургас и София област).

Нови тарифни категории и условия

Най- евтиният сегмент при Олимпик е вече до 1400 куб. см. Това прави цената за застраховката за коли от 1301 до 1400 най- изгодната на пазара.

Младите собственици на превозни средства вече следва да плащат с 50% по- висока премия. Прагът за възраст обаче е най- ниския на пазара (до 21г.). С 30% е по- скъпо покритието и при шофьорски стаж до 1г.

Рискове региони

Остава разделението на страната в три рискови региона. При новите условия двете зони с най- висока премия са стеснени. Най- скъпо остава за София град. Варна, Пловдив, Бургас и София област са с междинни ценови нива. Перник и Русе са вече в най- евтиния трети регион.

Новите цени

Цената остава на приблизително същите нива с леко повишение между 5 и 15лв за меки коли над 1800 кубика. От 1400 до 1800 новото предложение е по- евтино с до 10лв. Цената за България на останалите категории превозни средства остава без промяна.

Покритието за чужбина

Основна разлика с всички останали застрахователи е, че извън страната Олимпик не предлага покритие за страните извън Европейския съюз. Извън страните на ЕС покритие се предлага само за транзитно преминаващи превозни средства през територията на Сърбия и Хърватска. Зелена карта към вашата полица не може да бъде издадена да останалите (не ЕС) членки на споразумението.

Разсрочено плащане

При новите условия разсрочено плащане се допуска във всички възможности (на две, три и четири вноски), включително и при издаден сертификат зелена карта.

Новите цени на Олимпик са вече онлайн. Проверете колко струва гражданската отговорност за вашата кола??

Броко новини