Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Олимпик: Гражданската отговорност поскъпна предпразнично

Всъщност предстоящите празници нямат никаква заслуга за разликата в цената. Казахме ви преди време, че с промените в Кодекса за застраховане друго не може да се очаква. Все още нямате официалното обещание на застрахователите за покритие на всички страни, включени в обхвата на зелената карта, но и това ще стане след печата на нормата в държавен вестник. За сега имате само ефектите:

По- скъпо за гражданска отговорност

Промените при Олимпик са в сила от петък. Имате си числата онлайн, затова няма да си играем да ви разказваме за разликите в числата. Виждат се. Ако сте над 25г. ще ви се наложи да скролвате за да видите офертата на Олимпик, защото новите цени я подреждат след средата. А това прави разлика от 10-20лв спрямо най- ниското предложение. За по- младите стойностите са по- благоприятно подредени и застрахователя влиза и в челната тройка.

Кога Олимпик за гражданска отговорност?

Винаги, когато искате да изразите симпатия към марката, разбира се.

Конкурентното им предимство в покритие на Турция и Македония срещу 10,20лв (за който не си спомня, точно от тях тръгна модата на частичните разширения), предполагаме ще можете да ползвате за кратко. Ще прави впечатление докато влезе в сила приетия нов Кодекс за застраховане. А точния срок за това, ще се види като излезе в Държавен вестник. Трябва да се случи до края на годината за да хванем сроковете за Платежоспособност II.

Какво със сигурност трябва да знаете за гражданската отговорност на Олимпик?

Олимпик е може би единствения застраховател, който събира доплащане при промяна на собствеността. Ако се сдобиете предпразнично с кола, покрита там и сте в по- рисков регион или по- млад от възрастовата група на досегашния собственик, очаквайте допълнителна премия. Изискването е валидно и при пререгистрация в друг регион и без промяна на собствеността. Условието го няма в тарифата, нито се вижда при анексирането, но държат на него. Разбира се, ако не ви хареса, можете да прекратите действащата полица. Правете го веднага (до 7 дни от промяната на собствеността). По няколко причини:

Такива са правилата!

  • След този срок не можете да упражните правото си на нов собственик.

И колкото да не ви е удобно доплащането, няма да можете да имате нова полица при друга компания. След 7-те дни можете да се откажете от полицата си само по взаимно съгласие на страните. Това е тромава е трудно работеща процедура. Не са при тях, но и при всички останали застрахователи.

  • Ако уведомите, дължите доплащането.

Ако не платите, ще се вкарате в процедура на писма. Няма как да ви прекратят полицата, но за вашия брокер ще има санкции за неспазване на „подписваческите“ правила.

  • Солидарно отговорен сте за неплатената част от премията със стария собственик, ако не уведомите за промяната в обстоятелствата.

Както предполагате, обратното не важи. Ако сте с по- нисък риск от досегашния собственик, нищо няма да се случи.

Не го мислете много. Имате си брокер за тая работа. Ако не ви обясни разбираемо или просто не знае какво се случва, сменете го. Негова работа е, да направи ползването на застраховката по- удобно за вас.

Качили сме новите числа. Сравнявайте и подновявайте на време.

(Все още имаме и цени, които не са променени.)

Броко новини