Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Олимпик: Каско опасните минават на обичайните за пазара нива

Олимпик сложиха край на драматичните цени по каско за определени модели автомобили. От днес специалната тарифа е твърдо 8%, без право на отстъпки.

Свикнали сте на това число за Х- серията на BMW. Факт е в тарифите на доста застрахователи. Преди да стигнат до нея обаче Олимпик преминаха пред доста драстични промени.

Кратка история на каско опасните в Олимпик

В края на октомври миналата година, времето на активни промени при всички застрахователи около цената на каското на SUV-четата на BMW, Олимпик отказа да застрахова немската марка по всички клаузи с включена кражба (пълно каско и кражба и грабеж). Ограничението бе въведено за всички модели, независимо от годината на производство.

Мярката се оказа временна и след малко по- кратко от месец BMW-тата минаха на базова тарифа, но със задължителни 1000% завишение.

От днес са в сила две нови промени

Каско опасните стават повече, но тарифата е твърдо 8%

И докато до сега при каско опасните за Олимпик споменавахме само BMW, от днес трябва да бъдем по- прецизни. Специални остават само Х5 и Х6. В групата обаче влизат и обичайните при други застрахователи A5 и Q5 на Audi, Land Cruiser на Toyota, всички модели на Land Rover и CRV на Honda.

Цената за каско на тези автомобили е вече 8% без право на отстъпки.

Съвсем в унисон и с коментарите около задължителната аларма на Булинс от Олимпик уточняват, че за нови (гаранционни) коли признават фабрично монтирана сигнално- охранителна система. При по- старите изискването е само да работи. Доколко това означава задължение алармата е само нефабрична или се признават и двете, предстои да уточним след коментар на застрахователя.

Броко новини