Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Олимпик: Каското поскъпна леко и… стана по- евтино

Трябва да признаем, че Олимпик не почиват! Напоследък почти всички промени по каско или гражданска отговорност идват късно в неделя. Вчерашният ден не е изключение. Автомобилната застраховка е вече с нови цени от днес.

Каското на Олимпик поскъпна леко и… стана по- евтино

Ако до сега впечатлението ви от цените за каско на кипърския застраховател е било, че е евтино, то вижте новите числа. Брутално ниското около 3% за пълно каско все още е факт за новите коли. Над 8г. леките МПС-та могат да се радват на крайни тарифни числа между 4,55% и 5,6%.

Ефектът идва от три промени.

Част от клаузите са по- скъпи

Познаващите каското на Олимпик знаят при какво разнообразие от опции се предлага покритие. Разликите на пръв поглед са сериозни до 0,8% (базово число), като най- драматично е постъпването за “Кражба и грабеж”. Нещо повече, точно за тази опция компанията въвежда и разрешителен режим за покритие.

По- висока горна граница на допустимите отстъпки

За сметка на по- високите базови числа, Олимпик либерализира горната граница на допустимите отстъпки (между 25% и 30% при по старите коли). Максимумът не е трудно достижим. Ако сте нов клиент, с гражданска отговорност и плащате еднократно го хващате при коли до 5г. При по- старите ще трябва да добавите поне година история без щети или имуществена застраховкаимуществена застраховкаимуществена застраховка.

По- ниска минимална премия

Втората приятна промяна е по- ниската стойност на минималната премия (числото под което не може да падне цената на застраховката, независимо от това колко евтина е колата). Новият минимум на Олимпик е 230лв. Макар и не най- ниската за пазара, тази стойност попада в долната граница. Припомняме най- ниски нива поддържат ДЗИ и ОЗК- 200лв.

Премията за сервиз остава без промяна 400лв за коли над 5г. и 500лв за по- младите.

И като казахме младите… имаме нови цени и за гражданска отговорност в Олимпик. За разлика от всички други застрахователи, тази компания вече има по- ниска премия за коли под 10г. Интересно съвпадение с минус условието на Булинс, нали?!

Броко новини