Основно навигационно меню

Broko лого Broko.... за застраховките!

Вход в “моето Broko“

Още 10 дни на евтино! Добрите оферти за имуществена застраховка попривършват към края на май

Факт е, че българите имуществени застраховки не купуват. Защо ли?

Ниският доход не е основание, защото цените за някакво минимално прилично покритие започнат от около 20 лева!

Липсата на информация също не върви! Качили сме на една страница в офертата си почти всичко важно от условията на застрахователите. Не пречи и да ни се обадите за коментар как точно да разбирате това което виждате онлайн�.

Остава неразбирането защо въобще трябва?

Къщата vs. колата за застраховка

Преценката за себе си (дали или не да се застраховаме) почваме с няколко въпроса:

  • За кое платихме повече?

Статистиката показва, разходът за кола е до 25% от стойността на инвестицията в недвижимост. С други думи като за колата се налага да работите 4-5 години, за жилището срокът е между 3 и 5 пъти по- дълъг.

  • За кое ни боли повече?

И ако правите различна сметка, погледнете нещата и така. Домът е традиционна ценност на българина. Колата е аксесоар, да го наречем луксозната и по- приятна алтернатива на градски или обществен транспорт.

И за да го направим крайно, ви питаме: Помните ли в коя кола израснахте? В коя кола отгледахте децата си? Или около кое МПС си играехте като малък? В кое авто обичате да се отпуснете пред телевизора? С одраскана кола ще карате, но предпочитате ли да живеете при паднала мазилка?

Сравнението е смешно нали?!

  • Рисковете са еднакви и си случват!

Каското е нищо повече от обикновена имуществена застраховка за кола. Разликата е само в добавката на щети по време на движение (ПТП-та). Пожар, природни бедствия, земетресение, кражба, щети на паркинг/удар от превозно средство или друго предмет или тяло са еднакви.

Не веднъж сме коментирали обичайните и чести причинители на щети при къщите (пожар и земетресения). Пред числата аргументите са излишни.

Застраховката няма да ви предпази от опасности, но ще плати за щетите

Преценката е лична. Но ако ви изглежда по изгодно някой друг да мисли с вас при проблем, проверете условията и цените�.

До края на май са безсрамно ниски. И за да го направим по- лесно, това са нашите трима фаворити за застраховка на имущество (редът е заради аргументите, не е класация)

Алианц- евтини и удачни като обхват на рисковете

� Защо Алианц за имуществена застраховка?

Дженерали- евтини и без самоучастие (и срещу гражданска отговорност има допълнителна отстъпка)

� Защо Дженерали за имуществена застраховка?

Армеец- евтини, без самоучастие и подлимити за който и да е риск или вид имущество. Да не забравяме и преференцията по каско (при премия над 50лв).

� Защо Армеец за имуществена застраховка?

Разгледайте, мислете, питайте!

Ние отказана щета нямаме, защото подбираме добре продукта и покритието при сключване. Не е кой знае каква философия, когато всичко е написано на една страница�.

Броко новини