Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Още 10 дни на евтино! Добрите оферти за имуществена застраховка попривършват към края на май

Факт е, че българите имуществени застраховки не купуват. Защо ли?

Ниският доход не е основание, защото цените за някакво минимално прилично покритие започнат от около 20 лева!

Липсата на информация също не върви! Качили сме на една страница в офертата си почти всичко важно от условията на застрахователите. Не пречи и да ни се обадите за коментар как точно да разбирате това което виждате онлайн?.

Остава неразбирането защо въобще трябва?

Къщата vs. колата за застраховка

Преценката за себе си (дали или не да се застраховаме) почваме с няколко въпроса:

  • За кое платихме повече?

Статистиката показва, разходът за кола е до 25% от стойността на инвестицията в недвижимост. С други думи като за колата се налага да работите 4-5 години, за жилището срокът е между 3 и 5 пъти по- дълъг.

  • За кое ни боли повече?

И ако правите различна сметка, погледнете нещата и така. Домът е традиционна ценност на българина. Колата е аксесоар, да го наречем луксозната и по- приятна алтернатива на градски или обществен транспорт.

И за да го направим крайно, ви питаме: Помните ли в коя кола израснахте? В коя кола отгледахте децата си? Или около кое МПС си играехте като малък? В кое авто обичате да се отпуснете пред телевизора? С одраскана кола ще карате, но предпочитате ли да живеете при паднала мазилка?

Сравнението е смешно нали?!

  • Рисковете са еднакви и си случват!

Каското е нищо повече от обикновена имуществена застраховка за кола. Разликата е само в добавката на щети по време на движение (ПТП-та). Пожар, природни бедствия, земетресение, кражба, щети на паркинг/удар от превозно средство или друго предмет или тяло са еднакви.

Не веднъж сме коментирали обичайните и чести причинители на щети при къщите (пожар и земетресения). Пред числата аргументите са излишни.

Застраховката няма да ви предпази от опасности, но ще плати за щетите

Преценката е лична. Но ако ви изглежда по изгодно някой друг да мисли с вас при проблем, проверете условията и цените?.

До края на май са безсрамно ниски. И за да го направим по- лесно, това са нашите трима фаворити за застраховка на имущество (редът е заради аргументите, не е класация)

Алианц- евтини и удачни като обхват на рисковете

? Защо Алианц за имуществена застраховка?

Дженерали- евтини и без самоучастие (и срещу гражданска отговорност има допълнителна отстъпка)

? Защо Дженерали за имуществена застраховка?

Армеец- евтини, без самоучастие и подлимити за който и да е риск или вид имущество. Да не забравяме и преференцията по каско (при премия над 50лв).

? Защо Армеец за имуществена застраховка?

Разгледайте, мислете, питайте!

Ние отказана щета нямаме, защото подбираме добре продукта и покритието при сключване. Не е кой знае каква философия, когато всичко е написано на една страница?.

Броко новини