Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

От 8.00 до поне 19.00 имате застрахователи за претенции по повод на градушката

Уверяваме ви че пазара работи в ритъм! Отделихме деня за лични тестове в Армеец и ДЗИ. Като съдим от впечатленията на колегите и другите застрахователи няма да ви оставят недоволни!

Където и да сте застраховани, да знаете:

За колата- Не ви е спешно да ходите точно днес или утре, ако стъклата са здрави и не може да тече вода в купето. Сроковете при всички компании (с 2-3 изключения) са удължени лежерно много! Има време да се предяви претенция. Така или иначе трудно ще се доредите в сервизите сега. Оставете да минат тези, на които следващия дъжд ще е драматичен.

За къщата- при повечето застрахователи може да се изпрати заявление онлайн или на мейл. Имате и телефоните за клиенти от вчера.

Ако все пак утре ви е точния ден за ликвидация, на живо не е като по телевизията. В най- натрупаното време днес се оказа въпрос на два часа търпение. След обяда (след 4) процедурата беше за не повече от 40-50 минути.

Има няколко промени за повече спокойствие за Вас от днес.

Армеец- предявяването на претенция вече без краен срок (според лепенките на ликвидацията им на Кюри), но и официалните 15 работни дни не са никак малко.

Алианц- до края седмицата са до 20.00. Ще работят и в събота и неделя до 17.00. срокът за предявяване е вече 30 дни.

Булинс- Срокът става 15 работни дни. Към удълженото работно време добавят и опция за оглед в офисите в страната. Пускате уведомление на мейла shtetti@bulins.bg и си избирате който и да е офис в страната за огледа. Може във всички.

Дженерали- срокът е удължен на 30 работни дни, имат удължено работно време. Ако ще пътувате можете да мислите за ликвидация и във Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново. Естествено най лесно е онлайн.

Лев Инс- срокът за предявяване на претенции става 30 дни (промениха го към обяд, първоначално бяха 15), считано от 09.07. работното време на центровете за ликвидация е от 8.00 до 19.30. Ще работят събота и неделя. Няма ограничение в кой техен офис в страната да давате заявлението и водите колата за огледа. И малко парче лукс. След предварителна заявка на дежурния телефон ще бъдат извършвани огледи на посочен адрес и в удобно за клиента време.

ОЗК- остават най скромни, но срокът за претенция е вече 10 дни.

Уника- информацията от вчера остава валидна с едно допълнение. Срокът в който може да имате претенции е вече до края на месеца. Ако пропускаме някой или нещо, не е фатално!

Имате ли застраховка- имате и достатъчното време да си поискате обезщетението

Няма по малък срок от 10 дни, при повечето е поне три седмици. Всеки застраховател си преценява с колко да удължи стандартното време за предявяване, за да ви е комфортно.

Работното време до петък е до 19.00-20.00. Ще работят в събота, а повечето и в неделя.

При повечето компании, претенция можете да предявите и в други градове на страната.

Броко новини