Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ОЗК: 2003г. стана разделна за цената на гражданската отговорност

И като отворихме дума днес за 30 дневките за коли без регистрация на ОЗК, да споделим и промените по стандартната гражданска отговорност.

2003г. критичната година за цената на гражданската отговорност

Новата цена е в сила от днес. Разбира се, че цените са качени още от вчера. Разгледайте си ги, ако е дошло времето за подновяване на задължителната полица. Интересните промени са две

Годината на регистрация има значение

Никак не е ново това при почти всички други застрахователи. Обичайно колкото по- стара колата, толкова по- добре. С идеалният случай след 20-тата година стигате до минимума. При част от компаниите отстъпчивостта от цената започва и при доста по- крехка възраст. Общото между тях е едно. От значение е възрастта на МПС-то. Разбира се извън статистиката, предложението е, че колкото по- старичко е превозното средство, толкова по- слабо мобилно е зад граница (от където преливат големите претенции).

ОЗК ни изненадаха с подход. Критерият за разлика в цената е годината на регистрация. Всичко със запис в поле (B) до 2003г. включително е с точно 3% по евтино от по- крехките възрасти. Ако не се занимавате със застраховане, сигурно не знаете, че при застрахователните възрастта има повече отколкото допускате начини за определяне. Във всички от тях става въпрос за разлика. Определянето на граница в число е … най- малкото нетрадиционно. И ако ОЗК ще държи да подхода си, при следващата промяна на тарифата не бива числото да се сменя. Не за друго, но е задължителна работа за след по малко от месец.

Колите до 2200 кубика леко поевтиняха.

ОЗК обичайно вади от най- ниските числа за по- големите кубатури. Двете промени в комплект ви гарантират, ако не най- ниското, то поне сред първите три, оферти за подновяване.

Всичко това е валидно само за физически лица.

Броко новини