Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ОЗК: Без оглед по каско при подновяване

ОЗК твърдо подчертават интереса си към застраховка каско. След удължаване на срока на преференциалните цени, компанията въведе две нови плюсови промени:

И по двата каско продукта- стандартно каско и каско антикриза от днес ОЗК

Не изисква оглед по каско при подновяване

Спомняте си, че с много медиен шум маркировката отпадна. Ефектът от тази мярка както прогнозирахме още при нейното предложение беше и си остана … спорен??. Но! задължението за фото оглед е факт при всички каско застрахователи. При някой дори заснемането е с такса.

Логично е, ако полицата се подновява и не сте притеснявали застрахователя със щети по текущата, да се предположи, че колата е в същата кондиция, като при сключване. А от там е естествено и застрахователят да не ви притеснява с изискване за оглед.

Преди години Булинс се опитаха да въведат фото архив, но на практика така и не сработи. От днес официално тази практика е факт при ОЗК.

Компанията не изисква да водите колата на снимка ако:

  • Полицата се подновява без прекъсване. Разбирайте сключвате новата преди да е изтекла старата. Без гратисния период от месец (след изтичане) за който повечето компании приемат, че подновявате и допускат да ви предложим отстъпка за продължение на застраховката.
  • Не сте предявявали претенции по текущата полица. Това ограничение е максимално рестриктивно и се отнася за претенции от всякакъв вид (включително отказани, оттеглени, регресни).
  • Дължимата премия по текущата полица е платена изцяло.

Втората промяна на ОЗК е само за стандартното каско

Безплатно разширение на каското за чужбина

До сега каското на ОЗК беше с покритие само за България. Разширението за чужбина се предлагаше срещу доплащане.

От днес разширението на покритието се предоставя безплатно за всички страни от Европейския съюз, Швейцария, Норвегия и Хърватска. Срещу 20% доплащане можете да разширите покритието на каското за останалите страни, членки на споразумението зелена карта. (Между другото при много малко компании се предлага въобще разширение на каско за страни извън ЕС).

И пак за промоционалните цени

4,5% за пълно каско е доста ниско число за леки коли до 10г.

? Какво е промоционалното предложение на ОЗК за каско?

Това тарифно число не е прецедент за пазара. Офертите стигат и до 4% за някой марки леки коли при Евроинс, но при изискване за задължителен технически преглед при сключване или безусловно самоучастие. Средните пазарни цени (с включени отстъпки) за коли между 4 и 10 години са между 4,8% и 5,1%.

И като отворихме дума за остпъки...

Каското на ОЗК дава 5% отстъпка за гражданска отговорност

Не забравяйте!

Отстъпката за гражданска отговорност при сключено каско, проверявате като изберете името на вашият каско застраховател от списъка на въпрос „текущ застраховател по каско”.

Такава преференция има при Армеец, ДЗИ и ОЗК.

Така, че ако сте подсигурили колата с каско, защо да пропускате и преференцията по гражданска!??

Броко новини