Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ОЗК: Цените за каско са валидни до утре включително

Знаете ли, че ние във всяка оферта за каско включваме и ОЗК. По една проста причина. Същото получавате и при доста друго компании, но на по- висока цена. От сряда обаче нещата ще изглеждат различно. Затова, ако ОЗК е вашия застраховател за доброволната авто полица звънете на брокера да я подновявате.

Каското на ОЗК става по- скъпо

Правилото е ясно. Колкото по- стара е колата, толкова по- високо е завишението на цените. Като при възраст над 3г. разликата е в цял процент. Скача и минималната премия по полицата и за право на сервиз. Абсолютният пазарен минимум от 200лв е вече история и цените за пълно каско при ОЗК започват от 250лв. Правото на сервиз пък ще струва вече минимум 470лв (и данъка разбира се).

Ценовият подскок е подкрепен и от ограничение върху отстъпките. Максималното намаление е вече с 5% по- малко, а новите клиенти не могат да разчитат на специално намаление. Появява се обаче аванс за прогнозно нещетоносните полици. Авансовата отстъпка е 25%. Ползва се при сключване и се дължи при предявяването на първата претенция.

Променят се и условията по каското на ОЗК

Всички отстъпки на които може да имате право, вече не са част от общите условия. Това дава определено поле за преценка на брокера, дали да ви ги предостави или не. Няма го и пояснението, че незаключено МПС или такова без ключ или талон, е чист отказ.

По- щедри стават ОЗК за щетите по декларация. Това са тези, за които не може да бъде взет документ от официален орган (като самокатастрофите при които МПС-то остава в движение и щетите на паркинг, различни от злоумишлени действия). Броят не се ограничава (по текущите условия са 2), но пък единичния размер е фиксиран на до 10% от застрахователната сума и не повече от 30% за срока на полицата.

При новите правила за риска кражба, причината за щетата при намиране на части от колата, остава без промяна. За който се е зачитал до сега, ако стойността на намерените детайли надвишава 40%, ОЗК не призвана, че събитието е по риск кражба. И като отворихме дума за подобни противозаконни отнемания, ако ви вземат кола застрахована по каско в ОЗК – стискайте палци да не я намерят! Случи ли се, трябва да върнете платеното. Няма друга опция по условия в рамките на тригодишната давност на застраховката.

Една от относителните хубавини при подновяване остава. Няма оглед, ако няма щети по старата полица или пък са били отстранени в сервиз, с който застрахователя има сключен договор. Една особеност тук, за разлика от други застрахователи на пазара. Талонът за оглед трябва да се завери. Така наричат в ОЗК протокола за оглед. Не го пише, ама нали за това ви е брокера. Да знае!

Броко новини