Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ОЗК: Евтиното каско- до нова година

Краят на август се оказа изключително интересен. Между 16.00 и 19.00 четири компании ни заляха с новини.

Дженерали остават за утре, защото добрите вести при тях заслужават особено внимание. Ще говорим за застраховки на къщи, а това не бива да се претупва. Вестите от Олимпик са за ограничения свързани с предлагането на гражданската отговорност. Ще влязат в сила от 10.09, затова по същество.

Това лято чухте ли за цените по каско на ОЗК? Неизбежно е при тарифно число между 3,7% и 4,5% за коли до 10 години!

Днес компанията удължи промоционалните си условия по каско до края на годината.

Промоционално ниски цени за каско

Ако ОЗК е вашата каско компания до 31.12.2012г. застраховката на колата ще е между 3,7% и 3,72% за леки МПС до 4 години и 4,5% за леки до 10г. Промоционалното предложение е само за покритие на пълно каско. Нямате право на допълнителни отстъпки от тези числа, но те и така са безкомпромисно ниски!

Познавате ли каското на ОЗК?

Три неща за важни за условията на каско. Какво покриват, за къде важи и колко струва?

Какво покрива ОЗК по каско?

Изборът е в четири опции- минимално каско, два варианта на частично каско и пълно каско. Нали не пропускате. Каското при всички компания се предлага за изброени рискове. Имате застраховка само за това, което изрично е написано като покрито.

  • Минимално каско

Минималното каско покрива само пожар и природни бедствия, плюс стандартните разходи за ограничаване на вредите. За всичко друго не сте застрахован.

Частичното каско се предлага в два варианта.

  • Частично каско А

А клауза добавя към минималното покритие злоумишлени действия на трети лица, кражба, грабеж и разходите по транспортирането на МПС-то при необходимост в следствие на събитие.

Обикновено покритието по кражба е само за цяло МПС. Частичните кражби не са застраховани. Интересно изключение от пазарния стандарт при ОЗК е, че по частично каско А покриват кражба само на двигател.

  • Частично каско Б

Клауза Б замества кражбата с ПТП. Като покритието е за щети по време на движените, на паркинг дори и при транспортиране с репатрак. Клауза Б добавя и два интересни разхода. Застраховани сте за разноските за отговорност пазене на МПСто до един месец и за почистването на купето. Автомивката е с нисък лимит от 10лв, но за вътрешно почистване стига. Пък никой друг не го покрива нал?!

  • Пълно каско

Пълното каско е по стандарт- Пожар, природни бедствия, ПТП, кражба, грабеж и зла умисъл.

За къде важи каското?

Уви само за България. Разширението на чужбина е срещу заплащане- 20% върху премията или гражданска отговорност със зелена карта.

Колко струва?

Вече знаете. До нова година е на промоционално ниски условия. Минималната премия е 200лв. На толкова ниско ниво е само ДЗИ. Минималната премия за доверен сервиз е 350лв. Това право важи обаче само за коли със застрахователна сума над 5 000лв. Ако премията по тарифа е под минималната за право за ремонт в доверен сервиз нямате право (като при Армеец и ЛевИнс) да доплатите до минимума.

Доплащането за официален сервиз е само за коли до 5г. (тези до 4г. са по право с ремонт в „гаража” на официалния вносител). Сравнително евтино е- 10% върху премията.

На Broko все още не продаваме каско, но пък какви оферти имаме за гражданска отговорност...?

Броко новини