Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ОЗК: Гражданската отговорност е вече без отстъпка за България. Цените остават същите.

ОЗК си върнаха топ офертата за гражданска отговорност на влекачите. Не стана с промяна на цените обаче, а само с нови условия.

Гражданската отговорност е вече без отстъпка за България

Цената която сте свикнали да виждате до сега в офертата ни за ОЗК е вече без добавена отстъпка за България. Стойностите остават същите, но уговорката да карате с по- евтина задължителна застраховка, ако не напускане пределите на страната е вече история. Новите условия са в сила от 22.03.2014г. и ще останат такива (по обещания на компанията) до 10.05.2014г.

Особености на зелената карта при гражданската отговорност на ОЗК

Три особености трябва да не забравяте:

Колкото по- късно искате сертификат – толкова по- ниско е доплащането.

Базовата цена е за всички задължителни страни. Ако искате гражданска отговорност и за трети, се доплаща. За разлика от всички други застрахователи цената на разширението на покритието е пропорционална на оставащият срок от валидността на полицата. С други думи колкото по- късно решите, че искате зелена карта- толкова по- малко ще струва тя.

Бихме ви препоръчали: Ако не сте сигурни, че ще пътувате извън ЕИП, Сърбия, Андора и Швейцария, не мислете за зелена карта. Не ви трябва и излишно ще ви натовари цената на застраховката. Нали не сте забравили- тези страни са задължителни за покритието и за движение в тях не ви трябва сертификат.

Има и краткосрочни зелени карти

Издават се с валидност от един месец и могат да се ползват до два пъти през срока на застраховката. Предлагат се за всички леки и товарни автомобили и автобуси. Сравнявайте цената на пълното доплащане и едномесечната зелена карта преди да решите какъв сертификат да ползвате. Трудно е да кажем към всеки момент кое от двете предложения би било по- изгодно.

Премията при гражданска отговорност със зелена карта също може да се разсрочва

Това до скоро като, че ли не беше възможно, или поне не беше част от стандартната тарифа на застрахователя. Разлики, от общото за пазара, няма. При плащане на вноски сертификатът е валиден до датата на следващия падеж.

Имате цените. Сравнявайте.

Броко новини