Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ОЗК: Гражданската отговорност с коледна промоция

Още едно горещо предложение е вече онлайн. ОЗК е вече сред първите три компании по цена за гражданска отговорност с включена отстъпка за управление на превозното средство само на територията на България. Качили сме ви числата да разцъквате. Валидни са от утре 15.11.2013г. до 15.01.2014г. Разликите:

С промоционалните 6лв става по евтино за София, Варна, Пловдив и Бургас

Разликата ефективно е 10лв. Допълнителните 4 идват от намалението на тарифата извън обявените промо отстъпки. Уви само за изброените градове и само за леки коли, без такива на ток (при ОЗК те традиционно са по скъпи).

Няколко са особеностите, които не бива да пропускате ако ОЗК е вашият застраховател по гражданска отговорност

Разсрочването на плащането на премията като че ли влиза в стандартните правила

Новата тарифа не съдържа уточнението за изместване на последния падеж с 15 дни напред. Допускаме, че ОЗК вече падежира сроковете както би трябвало- пропорционално на срока за който се отнасят. Не сме го тествали още с някоя нова гражданска на вноски, но обещаваме ако има разлики в предположението- да уточним.

Териториалния обхват е на две нива

Базовата цена е задължителните по кодекс страни. Знаете, че за тях зелена карта не ви трябва.

Разширението за трети страни (задължителния сертификат) обаче се доплаща.

Може да се ползва отстъпка за България. Точно с нея можете да фиксирате минималната цена за вашата полица. Знаете, че отстъпката не ограничава териториалния обхват на гражданската отговорност. Тя си остава валидна за задължителните по кодекс страни (ако не е уговорено разширение със зелена карта). Задължавате се обаче, ако тръгнете зад граница да доплатите ползваната референция.

В условията на ОЗК има и една допълнителна опция. Можете да доплатите по- малка сума, ако изберете пътуването зад граница да с продължителност 1 месец и само до две съседни страни.

Цената на зелената карта се определя пропорционално на оставащият срок от валидността на полицата. С изтичане на периоди от полицата, намалява и размера на доплащането по отстъпката за България.

Например: Цената за 1,1 софийска е 237,46. Ако се декларира, че колата няма за излиза зад граница премията пада със 76,5лв. Ако решите да доплатите отстъпката в средата на срока на полицата, доплащането пада на 42,08.

Тази особеност при ОЗК прави цената срещу декларация за България особено по- атрактивна. Имайте го предвид. Летните месеци са чак след поне 6 спрямо сега. А условията по гражданска отговорност, които уговаряте сега не могат да бъдат променяни.

Подготвени сте! Сравнявайте.

А! Между другото. Да припомним и колко по- удобно е да поръчате гражданската отговорност на нас:

  • Доставката е безплатна- за цялата страна.
  • Проверявате валидността на издадената от нас полица преди да сте я получили. Изпращаме ми изричен мейл за да видите, че коректно сме свършили това което ни поръчвате.
  • Подсещаме ви за всяко предстоящо плащане или изтичане на полицата.
  • Имате персонално място за вас на нашата страница, за да следите какво става с вашата поръчка, портфейл полици или плащания.
  • Не крием факти около задължителната застраховка и не се опитваме да ви продаваме само предпочитани компании или да спекулираме около цената на доплащанията.

Така, че ако поне веднъж през годината при нас сме намерили нужната информация, благодарете ни с поръчка за подновяване.

Броко новини