Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ОЗК: Преструктурирана тарифа и 200лв отгоре за гражданска отговорност на влекачи

ОЗК се отказа от най- ниската цена за гражданска отговорност на влекачи за задължителния обхват. Запази топ офертата обаче за пълната зелена карта. Другите промени от 18.10.2014г.

По- евтино пълно покритие за леки коли по гражданска отговорност

Интересна промяна в политиката на застрахователя виждаме.

До скоро ОЗК имаха специално чувство при издаването на зелена карта за всички страни от МЗСК. С промените от събота отпада едно специфично условие. Регистрациите около Дунава са със същия режим като всички останали. Промяната е повече от логична. Опитът да се изолира румънския проблем с по- скъпа пълна зелена карта е с близка до нулева ефективност в контекста на наложените през април правила.

Второто съществено различие е начинът на определяне на цената. Доплащането на пълна зелена карта е вече фиксирано и не намалява с оставащият срок от валидността на полицата. Ефектът обаче си заслужава. С 8% по изгодна става гражданската отговорност за леките коли при разширения обхват.

Тежките коли и малките моторчета с по- скъпо ГО и за задължителните страни

ОЗК са емблематични с прецизното си тарифиране при двуколесните. Няма друг застраховател който да прави разлика в цели седем тарифни категории при моторите. С новата тарифа обаче минимумът от 45лв базово число отива в историята. Новите цени до 350 кубика са средно с 10лв отгоре. А това прави пълната зелена карта с над 13% по- скъпа.

Вторите ощетени ценово са тежките коли. Но при тях няма промяна на пазара в последните години след която новата цена да е станала по- изгодна. Промяната при ОЗК е само за задължителния обхват. Новата стойност е с до 100лв по- висока при колите над 10т и с кръглите 200лв при влекачите.

Имате числата. Сравнявайте.

Броко новини