Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ОЗК: Топ цената за гражданска отговорност на влекачи е вече история

Една тенденция е сигурна в последните поне три години. Гражданската отговорност за влекачи никога не поевтинява. Ето и поредното доказателство от ОЗК с новата тарифа в сила от днес 16.01.2014г.

Гражданската отговорност за влекачи стана с 250лв по- скъпа

Е, ОЗК се отказа от най- ниското число за големите коли. 1011лв са вече история. Първото място по топ цена е обратно при ЛевИнс за полици с включена отстъпка за България, а най- ниската оферта за всички задължителни по Кодекс страни с малка преднина остава при Олимпик. Условията за разширението на покритието за всички страни, членки на споразумението Зелена карта при влекачите остават неизвестни.

Знаете от преди доста време ОЗК забрани издаването на сертификати за посредници. Официална информация за промяна няма. Наред с това новата тарифа съдържа нееднозначна информация за ценовите условията за издаване на сертификат за всички останали категории превозни средства. Попитали сме официално. Докато получим отговор, няма да ви показваме каквито и да е числа за ОЗК, ако към полицата искате или се налага да издадем зелена карта.

И понеже влекачите вървят в ремаркета, малка компенсация е новата по- ниска цена. Почти 10 пъти по- малко е намалението спрямо скока при колата, но… все е нещо.

25лв за гражданска отговорност на къмпинг ремарке е също вече минало

Втората новина също няма да ви хареса, защото цената за ГО-то на сезонните ремаркета догони рязко пазара. Минимумът от 50,80 с включена отстъпка за управление само на територията на страната е вече факт и при ОЗК.

Кое е важно да се запомни за гражданската отговорност в ОЗК?

  • Ако сте със софийска регистрация, но живеете в селата наоколо обърнете особено внимание. предложението на ОЗК най- вероятно ще е най- ниското за вашата кола.
  • Разсрочването на премията не оскъпява полицата. Може да се плаща на две или четири вноски.
  • Може да се ползва отстъпка за България, ако декларирате изрично, че МПС-то няма да напуска пределите на страната.
  • Разширение на покритието (зелена карта) се предлага при стандартни условия за леки и товарни коли (без влекачи) и автобуси.
  • Можете да разширите покритието и краткосрочно за месец. Допустимо е до два пъти през срока на застраховката.

Останалото е както го гледахте и до сега. (само панделката за промоция сме махнали)

Броко новини