Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Полицейските коли карат без гражданска отговорност? В измислици вярват само зле информираните!

Не сте такива нали?! Факт е, щом ни четете.

Не спира да се върти в медиите една пълна измислица за гражданската отговорност на полицейските автомобили. Ако и вие сте тествали, доколко номера на някоя патрулка излиза в регистъра на гаранционния фонд, сигурно сте видели че я няма. Това обаче не значи, че МВР си спестява сключването на задължителната полица. Нещо повече силовото министерство дава над един милион лева на година за авто застраховки.

Колите на МВР СА застраховани по гражданска отговорност

И за да не сме голословни. Това е обществената поръчка- изпълнена. Разходът за задължителната полица на полицейските коли е около половин милион за 2013г. И ако се позачетете в документите ще видите и, че отговорността към трети лица, свързана с управлението на превозни средства е покрита не само за стандартни автомобили, но и за всяка друга инженерна и бойна техника.

Нещо повече, покритието което купуват е за всички страни от споразумението Зелена карта.

? За кои страни важи гражданската отговорност?

Четете го правилно: МВР отстъпка за България по гражданска не ползва.

? Какво представлява отстъпката за България по гражданска отговорност?

Как се застраховат колите на МВР по гражданска отговорност?

По специален ред разбира се! Причината за това е не само технологията (обществена поръчка), но и спецификата на клиента.

  • МВР отговаря за националната сигурност и обезпечава изпълнението на специфични задължения

Това означава, че изброяването на превозните средства по списък с регистрационен номер би извадило на показ и „тайните” МПС-та. Затова за целите на идентификацията за застрахователя, достатъчен е номера на шасито.

Затова преди да повярвате на празните приказки в мрежата, че патрулките си карат без ГО- сверете го по рама.

Поради това съображение по същият ред се застраховат колите на Министерство на отбраната, Националната разузнавателна служба, Държавната агенция за национална сигурност и която и да е друга структура, свързана с националната сигурност.

  • МВР има един от най- големите автопаркове в страната

Ако националната сигурност не ви е съображение, представете си само какво принтене на полици го чака застрахователя, ако гражданската отговорност се издава по общия ред. И за да направим ситуацията още по реалистична, понеже договорът предвижда плащане на полицата на четири вноски, представете си само какво дупчене на стикери трябва за да се обслужи този клиент.

Нормална практика е големите автопаркове да се застраховат с обща полица, която покрива всички МПС-та по списък. За отделното МПС може, при необходимост, да бъде издадено удостоверение за наличие на валидна застраховка.

Можем да продължаваме да редим аргументи защо нещата стоят така, но е безсмислено.

Гледайте си вашето МПС, защото застрахованите с групов договор имат таблети и доста стационарни камери за следят дистанционно как си показвате автомобила на пътя.

Подновявайте гражданската отговорност на време и вярвайте на по- информираните!

Както казва нашият ИТ мениджър: Интернет не е виновен за увеличаване на глупостта. Той просто подпомага нейното разпространение.

Броко новини