Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

след 15.11.2010: Новите цени за гражданска отговорност в ДЗИ

Изминалата седмица завърши и с промяна с цените за гражданска отговорност в ДЗИ. От 19.11.2010 са в сила новите ценови условия. Промените са малко. Повечето- не толкова съществени.

Гражданската отговорност остава на старите цени

При еднократно плащане цената на застраховката остава без промяна. Както вече знаете ДЗИ въведе по- високи цени за товарните коли, влекачи и автобуси още в края на миналата година. Запазва се зонирането на страната при оценка на риска и преференцията при управление на превозното средство само на територията на страната. Физическите лица на възраст над 25г. ползват допълнителна отстъпка от цената на застраховката.

Плащане на вноски

Съществената разлика в новите условия на ДЗИ е при плащането на вноски. Остана възможността за разсрочване на премията на две или четири вноски, независимо от териториалния обхват на покритието. Плащането на вноски вече е между 5% и 6% по скъпо.

Отстъпките

Комплексното застраховане е цел на ДЗИ. Новата тарифа предвижда значителни бонуси по гражданска отговорност при сключено каско на същото МПС. За юридически лица отстъпките достигат до 35%. Физическите лица над 25г. от двата по- рискови региона са с право на 10% преференция.

Ако ДЗИ е вашият каско застраховател, новата цена за гражданска отговорност не може да не ви направи впечатление!

ВАЖНО!

Ако ДЗИ е вашият каско застраховател, задължително отбележете този факт във въпросника преди офертата. Отстъпките за валидна авто застраховка достигат 35%. Второто важно при ДЗИ! Не пропускайте полето за адресна регистрация на собственика.

Всички населени места извън градовете Варна, Благоевград, Перник и Пловдив тарифираме по трети регион. Цените са между 10% и 20% по- ниски. Проверете!?

Броко новини