Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: 15% по евтино за застраховка на домашно имущество без изглед към водоем

Трудно ни е да говорим за застраховане, сред хаоса който набира скорост в държавата. Хубавото е, че всичко ще мине, надяваме се скоро! И като нормални граждани ще се върнем съм нормалните ни занимания: Рационално да управляваме вероятните опасности!

Ако ви писне от политика за кратко, отдайте се на развлечения!

Идва най- горещото време за големите полици! Интересните предложения на пазара са няколко, а спец промоциите за големите застрахователи вече са на масата.

Кои имуществени застраховки се борят за вашия интерес днес?

Държим ви добре информирани, защото имуществената застраховка покрива вярно вашите очаквания, когато знаете в аванс какво точно купувате и как ще сработи за вас.

? Алианц: Три продукта с до 50% намаление на премията до (31.07.2013)

? Армеец: Защитен дом на половин цена (от събота до 30.09.2013)

? Дженерали: Между 25% и 45% редукция на премията по два продукта за застраховка на домашно имущество (до 30.06.2013). От тези предложения можете да сравните цените на Пакетна застраховка Дом?.

? Булстрад: Бонус Дом с 30% минус за София и Югозапада (до 31.07.2013) (Имаме го онлайн- Сравнете цените?)

? ДЗИ: -10% но всички имуществени застраховки (до 30.06.2013). Застраховка за Дома я имаме онлайн?.

От понеделник офертите стават с една повече

-15% допълнителна отстъпка по застраховка У дома и щастлив

Юни е традиционното време за промоция на този продукт. Разликата в миналата година е в по- ниският размер на отстъпката (-15%). Предложението на Уника е валидно до 31.07.2013.

Ако вече не познавате голямата полица за къщата на Уника, вижте повече:

? Какво е У дома и щастлив?

? Защо точно У дома и щастлив?

Това което трябва да не се пропуска:

  • Застраховката става за банка. Задължително избирате за този случай пакет Престиж. При по- евтините няма покритие за земетресение.
  • Земетресението е със самоучастие от 2% от застрахователната сума.
  • Покритие на широка група рискове, включително и екзотични и не предлагани от други компании (като застраховка на кучето и котето заедно с къщата).

Другото ново около имуществените продукти на Уника е в унисон с народната поговорка „Страх лозе пази”

Уника отказва покритие на рискове пороен/ проливен дъжд и наводнение

Май не трябваше да казваме прибързано оня ден, че застраховател от вода не се бои. Защото днес Уника забрани покритието на водните рискове по всички имуществени застраховки, всички рискове на предприемача, каско на машини, земеделски култури и животни.

Ограничението е задължително ако имуществото се намира в близост (по малко от 500м) до воден басейн. Изключването на модерно опасните рискове се отнася само за нови клиенти на дружеството. Става с изричен анекс към полицата и декларация от ваша страна за местонахождението на имуществото спрямо най- близкия водоем.

Как виждаме ние това ограничение?

По наша преценка няколко дъждовни дни не би трябвало да обезкуражат която и да е застрахователна компания с опит в имуществените покрития. Ако условията се променяха от такива незначителни (като щети) фактори, на застраховане не би трябвало да се разчита въобще.

Проливния дъжд и наводненията за България трудно могат да бъдат определени като катастрофични рискове. А като добавим към това и ниският процент на застраховани жилища, екпозицията на която и да е компания е пренебрежимо ниска.

Адекватната презастрахоателна програма гарантира на локалния носител на рискове смелостта да е безразличен към количеството на валежите. А стабилността в предлагането на продукта при неблагоприятни метеорологични условия е критерии за качеството на офертата.

Нямаме представа какви са причините за въведеното ограничение. Без значение са за крайния извод, който следва да се направи. Преценката е ваша.

Нашата препоръка към Уника: С имуществените застраховки така не бива!

Броко новини