Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: БМВ-тата внимателно преразгледани по каско

Е то така става. Един като повлече крак и всички почват да се вглеждат в селекцията на портфейла.

Държим ви в течение на сагата за БМВ-тата по каско. След многото опити да се ограничат неблагоприятните статистики за баварците по каско, на застрахователите май им дойде в повече, защото извадиха … мерките. Булинс отвориха темата с едни твърди 8% процента. ДЗИ преразгледаха числата и завишиха по- опасните, а Олимпик направо отказаха БМВ, ако кражба е включена в покритието.

? Ситуацията обаче не е толкова драматична, колкото изглежда на пръв поглед.

Ден след като обяви по- ниски промоционални цени за София и Варна, Уника преразгледа тарифата и за немската марка. Новината дойде късно в петък и е в сила от 08.11.2012

Избираемото завишението за джипове става твърда тарифа

До скоро Х5 и Х6 бяха под лупа само ако са над 50 000. Условието беше или завишение от 30 до 100 процента или втори имобилайзер. От днес цените почват от 7,3% за Х-сове до 8г. и стигат до 9% за най старите.

Леките баварци на тънко, докато са млади

И тук много ще ви изненадаме! До 8г. цените, на пук на модата на сезона, са най- много 5,9%. Като за нови (до 3г.) започват от 4,4%. За по- старите над 8г. положението остава без промяна- между 8% и 9%.

Разбира се нямате право на отстъпки. Освен ако не подновяване без щети. В този единствен случай цената може да падне с още 10%. И като отворихме дума за отстъпки.

Скъпите коли май стават предпочитани за Уника

Наред с промоцията за София и Варна, от 08.11.2012 от 08-ми Мерцедес, Порше, Лексус и Инфинити са с опция за още едни -10% от цената на каското. Ако добавим и една гражданска в Уника? за тази кола, редукцията стига до максимално допустимите -20%.

И пак по темата на сезона…

Кой не се впечатли от есенната БВМ еуфория до сега?

Колкото е да е модерно да се коригират цените за БМВ-тата, това още не е факт при всички застрахователи. Каското си стои на старите числа при доста компании. (по азбучен ред, за да не сме пристрастни)

  • Алианц- цените почват от 5,5% по Алианц на Път (с право на отстъпки опция за 20% авансов бонус). Стандартното каско е леко по- скъпо, но без драстични разлики за коли до 12г.
  • Армеец- цените започват от 5% с право на отстъпки до 25%, а при застрахователна сума над 15 000 срещу монтиран имобилайзер от 4,8% (пак с право на отстъпки)

Използваме повода!

Едни -5% може да свалите от цената на каското срещу малка полица за къщата. Тъкмо е в промоция до края на февруари. Може да се поръча онлайн разбира се?.

Все пак къщата е в пъти по скъпа от бавареца нали!? :)

  • Булстрад- до около 8% по Каско Стандант (с право на отстъпки) за най- старите. Не почваме от число за нови, защото при застрахователна сума над 20 000 тарифата е персонална.
  • Евроинс- от 4,5% за нови (със задължителен преглед на сервиз при сключване или самоучастие) и от 5% (без тези изисквания)
  • Интерамерикан- от 5,9% (с право на отстъпки) за „мега каско” и 4% при договорено самоучастие от 300лв. за всяка щета.
  • ЛевИнс- от 5,5% (с право на отстъпки) и задължителен имобилайзер при сума над 15 000лв.
  • Виктория- Твърдо 10% при сума над 30 000лв. За по- евтините от 5,5% до 10% с право на отстъпки. Не може да не отбележим една особеност на каското при Виктория. Възрастта на колата е без значение- само стойността има значение за тарифата. Ако колата е с оценка между 10 000 и 20 000- по тарифа е до 6,5% мах.
  • ХДИ- оценката е индивидуална. За БМВ-та искат и копие на талона. Нямаме дори ориентировъчна представа в какви граници може да варира премията.

И след сагата за БМВ-тата, да не забравим другото важно от Уника за днес.

У дома и щастлив остава на -20% до края на февруари догодина

Не може и да се очаква друго. Идва коледа и почваме с отстъпките за застраховките на къщите. След Алианц и Армеец и Уника обявиха промоционална кампания по имуществената си полица.

Ако още не познавате този продукт, е крайно време да метнете по едно око. Добрите ни впечатления от условията сме коментирали неведнъж.

? Уника: У дома с 20% по щастлив

Броко новини