Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: Няколко лева отгоре за гражданската на юг от Стара Планина

Е най- накрая поне една компания качи цените. Малко и само за най- евтиния регион, но поне едни застраховател бутна тарифата лееееко нагоре след толкова медиен шум за "предстоящото поскъпване".

Новите цени за гражданска отговорност в Уника

Промените са малко, само за отделни тарифни категории при леките автомобили. Засягат частично всички региони извън София. Преобладаващата част от тях са с плюс, но има и по- ниски цени.

От 17.10.2012 по скъпо с до 8лв става за гражданска с отстъпка за България за леки МПС-та до 2300 кубика за най- евтиния регион (извън София, Варна, Пловдив, Бургас и побратимените с Румъния- Русе, Добрич, Силистра, Враца, Монтана и Видин). Новите цени връщат офертата на Уника в разумните (до преди година граници) минимуми от над 165лв. за полица.

Значително по- скъпи стават леките возила до 2600 кубика за румъно- опасните зони на юг от Дунава и за Пловдив, Варна и Бургас. Разликите са с до +51лв. И преди да кажете „Тц, тц, тц…” ще поясним. Причината е разширението на тази тарифна категория.

2600 кубика отново в списъка на граничните по тарифа

2600 кубика са емблематична за Уника тарифна категория. Въведоха я още през октомври 2010г. Периодично я свиват до 2,5, но от днес отново е онлайн?.

Разбира се има и числа надолу. За най- евтината зона 4, гражданската отговорност със зелена карта е с до 6 лева по- малко.

Останалите условия остават без промяна

  • Има отстъпка за управление само на територията на страната.
  • Гражданската и със зелена карта може да се плаща на вноски.
  • Личните автопаркове продължават да бъдат нежелани. При 4 и повече МПСта на едно физическо лице цената за гражданска в Уника скача четири пъти.

Подновяването на гражданската отговорност за 2013

Началото на задължителната застраховка може да бъде с най- много месец по- напред от датата на сключване. Допускаме, че след началото на ноември, този интервал за отсрочване ще бъде разширен.

Новите цени се джуркат вече Broko-то. Дали числото на Уника ви грабна интереса??

Броко новини