Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: По- малко документи при ликвидацията по каско

Знаете нашето правило: По каско цената не винаги има значение! Защото няколкото лева икономия при сключване могат да ви оставят с лошото чувство за дълго при щета.

Каското ние оценяваме така : 1. Условия, 2. Обслужване (при щета), 3. Цена.

И като отворихме дума за условията не може да пропуснем новото за каското в Уника. Компанията е с нови общи условия за автомобилната си застраховка. Влизат в сила от 30-09.2012. Новото е малко, но е в посока на облекчена ликвидация.

Една бележка по- малко при ликвидация на кражба

Кражбата на МПС е от особените тоталки, които винаги мотивират да се купи каско. Задължителното поведение при кражба е незабавно да уведомите КАТ и веднага след това вашия каско застраховател.

При каско в Уника уведомлението и по телефона 02/9621508 или 02/0621589. В срок от 24 часа от настъпването на събитието сте длъжни да уведомите застрахователя и писмено в най- близкия за вас офис или през сайта на този адрес.

Не спазването на тези условия са основание да бъде отказано плащане.

С промяната на условията от началото на октомври Уника няма да изисква за изплащане на обезщетение по кражба втора бележка от РПУ на МВР в удостоверение на това, че МПС-то не е открито към момента на прекратяване на производството. Достатъчни за плащане са служебната бележка от МВР (че колата е открадната) и постановление за спиране на наказателното производство от прокуратурата.

Покритието на кражба по каското в Уника

  • Кога е покрит риска кражба?

Рискът кражба с каско на Уника можете да договорите при клауза А- пълно каско и клауза К- частично каско. Покритието и при двете клаузи е и за грабеж.

Застраховани сте за противозаконно отнемане на цяло МПС и за частични щети, нанесени при кражба или опит за кражба. Както при другите авто продукти на пазара, покритието не обхваща кражба на детайли (части, оборудване, принадлежности). При специални условия (клауза М) може да бъде покрита кражба с взлом на фабрично или допълнително монтирано аудио оборудване с лимит до 10% от застрахователната сума.

  • За кои страни важи?

Каското на Уника при стандартни условия е валидно за България, страните от ЕС и европейските държави, членки на споразумението зелена карта. Рискът кражба (и грабеж) обаче не са покрити за Албания, Македония, Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина, Руска федерация, всички бивши съветски републики или членки на ОНД.

Как да намалите цената за каското в Уника?

С полица по гражданска отговорност разбира се (дава право на 5% отстъпка по каското)?.

Плащането на една вноска сваля цената с 10%. Имате право на ценова преференция от 3% при застраховка на втора семейна кола и подновяване за поредна година без щети. Отстъпките за безаварийно каране през няколко поредни години достигат до 30%.

Броко новини