Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: Предварителен оглед и снимки за много скъпите коли по каско

Не спираме с новините от пазара за каско. От днес Уника са с процедурна промяна за много скъпите леки коли по авто застраховката.

Две са граничните стойности на застрахователната сума по каско в Уника- 20 000 и 200 000.

Какви са правилата за над 20 000лв застрахователна сума?

При по евтините(над 20 000) значение има е марката. И докато за БМВ ситуацията е еднаква при повечето компании, в списъка на обвързаните с допълнително устройство по каско при Уника са и всички модели на Audi, Honda CRV и Toyota Land Cruiser.

За регистрация в София и областта, Перник, Варна, Шумен и Добрич устройството е задължително. Монтажът и видът са по указан от Уника ред и вид. Устройството е за сметка на клиента. Струва между 240 и 325лв според модела.

За останалите регистрации допълнителната защита е препоръчителна.

И докато в тези условия няма нищо изненадващо спрямо други каско застрахователи, правилата за много скъпите коли определено правят различно впечатление.

Задължителен предварителен оглед и снимки при застрахователна сума над 200 000

Процедурата по одобрение за скъпите возила при Уника е с една степен по- сериозна от тази на останалите компании. За предварително съгласуване е необходимо да предоставите пълната информация за колата, собственика, водачите и други рискови обстоятелства по преценка на застрахователя. Степента на детайлност се определя според клиента.

Извън обичайните разрешителни процедури за каско застраховката, новите изисквания добавят и задължителен предварителен оглед и заснемане. При какви условия и дали въобще ще бъде сключено каското след тях, е обект на последваща преценка на застрахователя.

Това специално условие не се изисква за фабрично нови коли и при подновявавне на текуща полица.

Става сложно по каско. Уви неизбежно през фактите на статистиката.

Броко новини