Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: Нова топ цена по гражданска отговорност

Евтино, по- евтино, най- евтино, но… вече в Уника. Ако сте над 40г., не живеете в крайдунавските области и карате малолитражна кола, със сигурно ще се впечатлите от новата цена за гражданска отговорност. Гарантираме Ви го, дори и да не правите правилната разлика между това да ползвате или не отстъпка за България и дали да държите толкова на зелената карта, ако ще се движите само в Европейската икономическа общност и страни от Многостранното споразумение.

Ето така стана:

Цената за задължителната територия по гражданска отговорност с до 22лв по- ниска

На пръв поглед числата остават същите. За неприятно впечатление на крайдунавските райони дори нараства с драматичните до 68лв при младите собственици на МПС-та. Съвпадението е обаче само за разширения териториален обхват, т.е. за всички страни- членки на споразумението зелена карта (да се чете не задраскан сертификат).

Ако обаче не се налага да излизате към трети страни, като Турция, Македония, Албания и т.н. за които сертификатът е задължителен виждате приятната разлика. До 1600 кубика за възраст над 30г и леки МПС-та на фирми офертата на Уника е сред най- атрактивните.

Няма нужда от детайли в числа, като можете да си го сметнете.

Продължава да няма отстъпка за България, но и зелената карта за задължителния обхват отпадна

Как и защо да видите разликата?

Ще поясним за пореден път, защото на друго място няма да направите правилната разлика между предложението на отделните застрахователи. При част от компаниите на валидно основание, разписано в Кодекса за застраховате можете да ползвате преференция срещу декларация, че колата няма да напусна пределите на страната. Този факт се вписва в полицата. Той НЕ променя задължителната териториална валидност, но ви връзва с ангажимент преди пътуване зад граница да уведомите застрахователя си и да платите ползваната отстъпка.

Уника се отказа от отстъпката за България още при предходната промяна на тарифата. Настоящите цени продължават да бъдат при тези условия. Част от съпоставимите оферти обаче от други компании СА с включена отстъпка за България. Ако все още не го виждате като бонус тествайте с две различни оферти на нашия калкулатор. При първата изберете отговор на въпроса къде ще се управлява превозното средство през срока на полицата- само територията на България. При втората сменете отговора на „България, ЕС, ЕИП, Сърбия и МС (Андора и Швейцария)“. Това е начинът да проверите колко обективно едно предложение е по добро от друго според плановете ви за следващата застрахователна година.

С промяната на условията си по гражданска отговорност Уника свали част от цените, но се отказа от една супер преференция, която се предлага текущо вече само от ХДИ.

Без опция за зелена карта при задължителния обхват по гражданска отговорност

Ще ви издадем една тайна от кухнята. Застрахователите като че ли нямат доверие на брокерския канал при издаването на сертификат с ограничено покритие. Не че нямат пълното основание, като имаме визия за средностатистическата компетентност, но при компаниите, които го допускат задължително правим копия на всички страни на сертификата за да е сигурно какво е драскано по него. От днес този проблем при Уника го няма, защото отпадна възможността да взимате сертификат за задължителния териториален обхват по гражданска отговорност. Не че трябва, но пък може да вярвате на приказките на „ някои експерти“.

Останалото е на калкулатора. Сравнявайте правилно.

Броко новини