Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: Биометрично защитно устройство за каско опасните МПС-та

Какво ли не правят застрахователите за да контролират поне в определена степен риска от кражба за застрахованите МПС-та. Държим ви в течение за многото практики които компаниите въвеждат: от изискванията за допълнителни защитни устройства, прец специални тарифни условия до подписвачески ограничения.

От днес имаме ново технологично предложение. Приятната първа новина за 2015г., както и миналата година, идва пак от Уника.

Биометрично защитно устройство за каско опасните

По- любознателните вече знаят, че биометриката никак не е чужда за застрахователите. И докато при живото застраховането тя винаги провокира съображения за дискриминация, в общото застраховане единствената променлива като, че ли може да бъде е себестойността.

От днес при каско в Уника, с покритие на рисковете „Кражба и грабеж“ наред с имобилайзера имате и допълнителна опция- биометрично защитно устройство „CarSec“ на BIODIT. Джаджата се монтира вътре в автомобила. Има четец за разпознаване на пръстови отпечатъци. При несъответствие блокира запалването на двигателя.

Биометричното устройство е по желание. Ако МПС-то ви е в каско опасната зона (за Уника това са коли над 20 000лв от определени марки и модели) можете да избирате между имобилайзер и пръстово разпознаване. Задължително ви е едно от двете. Във всички случай устройството е за сметка на клиента в посочени от застрахователя центрове за монтаж.

Биометрията е значително по- скъпа. Докато цената на традиционното блокиращо запалването на двигателя устройство се върти около 200лв., разпознаването на пръстови отпечатъци ще ви струва 660лв. Леко неудобство е възможността за монтаж само в един пункт в София. Но... не бъдете критични- всичко ново тръгва така. След време вероятно ще има и други адреси.

Поздравления за Уника! На нашия пазар има толкова място за иновации.

Броко новини