Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: Ликвидация на щети без заявления и огледи? Може разбира се

Оставихме ви черешката на тортата от Уника за накрая. Защото този застраховател натрапчиво се опитва да спечели вашия интерес по група продукти. С

Но нововъведенията не спират до тук. От днес ликвидацията при Уника има две допълнителни екстри.

Завеждане на щета по телефон, онлайн или по поща

Застрахователят не ограничава кръга продукти, за които може да се ползват новите възможности за регистрация на щети. И при трите допустими нови начина отпада необходимостта да ходите лично и да попълвате уведомление в ликвидационен център на компанията.

Условията за новите опции за предявяване на претенция са:

По телефона

Става на номер 0700 111 50. Ако имате щета- обаждате се и обясняване каква се е случило. От клиентския център на компанията ще ви обяснят какви действия да предприемете и какви допълнителни документи очаква застрахователя във връзка с претенцията.

На същия номер можете да питате и за всичко което ви хрумне около продуктите на Уника, техните условия, да правите справки за щети или да заявите новата услуга „експресно обезщетение

Онлайн

Става през сайта на компанията. Връзката е долу в дясно в карето за бързи връзки. Това е директен линк, за да не ровите.

Онлайн могат да се заявяват претенции по гражданска отговорност, каско, имущество, живот, злополука и здравни застраховки. Подаването за заявлението става с изпращане на попълнения формуляр. Към него следва да приложите и документите, с които разполагате- протоколи, медицински документи, друго… с каквото разполагате.

Не сме тествали докрай тази опция за завеждане на претенция. По уверение от компанията след предявяване, служител на застрахователя следва да се свърже с вас за последващи уточнения на необходимите действия, които да предприемете или документи, които да предоставите.

По пощата

Е.. колкото и електронен да става нашия пазар, пращането на хартиени писма още е валидно. Ако имате намерение да лепите пощенска марка на писмо, сложете в плика едно заявление (нямат претенции за формуляра, може и свободен текст) с най обща информация кои сте вие и защо искате да ви платят и по коя полица. приложете документи (каквито имате за събитието) и пращайте на адрес

1612 гр. София,ул. Юнак 11-13 Бизнес операционен център.

След като го получат, очаквайте да ви потърсят за подробности.

И ако тези възможности за завеждане на щета ви се струват удобни, помислете колко по- хубаво би било да можеше и цялата ликвидация да премине така. Частично може- с второто нововъведение на Уника.

Изключително интересна възможност е, без алтернатива на пазара.

Изплащането на щети без оглед

Можете да предположите, че тази опция не е за всички случаи.

За кои продукти и при какви условия на полицата?

  • Продукти с право на експресна ликвидация

Експресната ликвидация може да се ползва за малки щети по няколко продукта- „каско, „У дома и щастлив” и „Бизнес план”.

  • Изисквания към полиците

Изискване на застрахователя е предявяването на претенцията да е поне 10 дни след началото на полицата и 30 дни преди датата, посочена за край.

Второто условие е застраховката да е платена изцяло (да сте погасили всички вноски при разсрочено плащане).

И последното ограничение за да попаднете в групата с право на експресна ликвидация е покритието на обекта да не е част от групова полици или застраховката да е сключена в полза на трето лице (като банка например).

За кои рискове?

Експресната ликвидация на Уника е допустима за две категории щети

  • По каско

Възможността е валидна за всяка щета, различна от ПТП и за която не е задължително да бъде предоставен документ от оправомощен орган (пътна полиция, пожарна, хидрометрологията). В най общи линии такива за щетите на паркинг с неизвестен извършител.

Застрахователят поставя изисквания и за вида на вредите. Експресна ликвидация е допустима ако са увредени до два детайла (без огъване или счупване) и за стъкла. Размерът на възможното обезщетение е до 500лв. Ако вашата щета преценявате като по- голяма, следва да ликвидирате по стандартната процедура.

  • Имуществена застраховка

Експресната възможност е валидна при щети от ВиК аварии (ще ви платят за ремонт на стени, тавани и смяна на тапети) и счупени стъкла. Лимитът е до 400лв за вреда от водопровода и до 500лв за стъкла.

Да не забравите! Покритието на полицата по У дома и щастлив трябва да е пакет „Комфорт” или „Престиж”. При „Стандарт” ВиК риска не е включен.

Как работи?

Предявявате претенция по описаните по- горе начини. Застрахователят изисква от вас снимки на увреденото имущество и номер на банкова сметка. Ако няма други въпроси или повод за коментар- получавате обезщетените.

Лесничко нали?! Опцията за експресна ликвидация е валидна от началото на юли. От Уника се похвалиха че до сега вече имат две платени обезщетение.

Как следва да приемате възможността за експресна ликвидация?!

Ако трябва да сме честни ние бяхме доста предубедени преди да тестваме реакцията на компанията през центъра за поддръжка на клиенти. Първоначалните ни впечатление обаче са в противоположната посока.

Застрахователят предоставя допълнително удобство за да ви спести излишно загубено време за ликвидацията на малките щети. Факт е, че поставените ограничения са доста, но риска да имате всякакви дори „фиктивни” претенции по телефона трябва да бъде управляем. Изкушението да вземете някой лев ей така- също. Важното е, че възможността за бърза ликвидация работи и върши работа при част от щетите.

Бъдете коректни към застрахователя! Нали очаквате същото от него?! А за изкушенията не забравяйте- срещу вас стои професионалист с доста опит в ликвидацията на щети. По своя преценка застрахователя винаги може да изпрати представител за оглед на увреденото имущество и да установи доколко основателна е нашата претенция.

Поздравления от нас за нововъведенията на Уника!

Броко новини