Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: Щастливи у дома с по- ниски цени за две имуществени застраховки

Факт е, че от Уника не ви оставят да скучаете. След биометриката за каско опасните слагаме акцента на къщите. И 2015г. ще е година за изгодни имуществени застраховки

Офертата на Уника е и за двата продукти, предназначени за застраховка на имущество на физически лица. Срокът на промоцията е за цялата 2015г. (засега).

Къде да се вгледате и какво ще получите срещу положените усилия?

-35% по застраховка „У дома и щастлив“

Това е голямата полица на Уника за домашно имущество. Условията на продукта си заслужават. А при минусът в цената, убедено ви казваме, че за банка няма да намерите друго по- атрактивно предложение!

Кое е хубавото на голямата имуществена полица на Уника?

„У дома и щастлив“ има обичайните за домашно имущество застраховаеми рискове, та чак и някой в плюс. Полицата е електронна, предявяването на щети също. И без да ставате от компа, можете да се застраховате.

Извън цената, това което прави тази застраховка специална, е тежестта на действителната стойност. Ако сте попадали до сега на читав брокер за голяма полица, трябва да ви е обяснил, че ако правите покритие на база действителна стойност, застрахователната сума по полицата, трябва да е горе долу колкото струва жилището и съдържанието му към момента на сключване. (горе долу четете като не повече от 10% разлика). Разминават ли се двете стойности имате проблем, породен от незнание. А то винаги излиза скъпо!

Ако застрахователната сума е по- висока от действителната стойност на имуществото, сте надзастраховани. Плащате излишно по- скъпо, а и е неправомерно по дефинициите на Кодекса.

Ако застрахователната сума е по- ниска от действителната стойност на имуществото сте подзастраховани. При щета няма да бъдете компенсирани за пълната стойност на щетата.

Второто съображение е от изключителна важност при полиците в полза на банка. Обикновено по тях кредитната институция очаква на види остатъчната сума на кредита, като застрахователна сума. А всеки ползвал ипотека знае, че банката никога, дори и при отпускане на заема не дава 100% от стойността на имуществото.

Специалното при Уника по този продукт е, че не отчитат подзастраховане до 50% от действителната стойност. Разбирайте застрахователната сума може да е до половината от реалната стойност на имуществото. Застрахователна сума между 50% и 100% от действителната стойност не ви създава никакви съображения за подзастраховане! Няма друго такова предложение на пазара. Ако мерките на стойността са ви проблем, алтернативи са само полиците на лимит. Но те в повечето случай не стават за банка.

Кое не бива да се подминава, ако ще се избира голямата полица на Уника?

Има самоучастие по земетресение. Стандартните 2% е, но при по- висока застрахователна сума, числото след което ще почва да плаща застрахователя е височко. Самоучастието по земетресение е практика при повечето застрахователи, но … има и две изключения!

Късото съединени се купува отделно. Няма опции за висок лимит и е скъпичко. Не е драматично, но е добре да се знае в аванс.

Втората благина за 2015г. е за полицата на лимит.

До -30% по застраховка на имущество на първи риск

Тук самоучастие няма. Избирате от същите рискове и лимити до 50 000лв. за недвижимо и 10 000лв за движимо имущество. Това е единственият продукт на първи риск, по който покритието за кражба е за трите и разновидности- с взлом, с техническо средство и грабеж.

Полицата не е електронна, но пък можете да сравните всичко за нея онлайн. Доставката ни е безплатна.

И преди да сте казали, че полица на лимит не върши особена работа, ще подчертаем:

  • Рисковете са същите.
  • До лимита тази застраховка работи по същия начин както и покритието на действителна стойност, но без грам съображение за под и над застраховане.
  • Вероятността за щета над 20-40 000 е изключителна ниска. Все пак за тоталка ви трябва поне земетресение над 7 по Рихтер или взрив при някоя носеща колона.

Бъдете прозорливи и не спестявайте тия 30-40лв за застраховка. Какъвто и ремонт да се наложи от покрит риск излиза в пъти по- скъпо.

Броко новини