Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Уника: У дома и щастлив с отстъпка от -15% до края на август

Лятото е в разгара си. Докато много други почиват Уника ни залива с новини и промоции. Спомняте си понижението на цените по гражданска отговорност от преди ден два и удължението на промоционалните условия по каско (и в двете му версии. Условията ги знаете, без промяна са вече повече от година). Поредна добра вест от застрахователя дойде вчера. Даже са две, но за нововъведенията при ликвидация- по късно.

Промоционалната отстъпка по У дома и щастлив остава валидна до края на август

Познавате тази имуществена застраховка на Уника. Не веднъж сме ви разказвали за нея и кога, ако изключим ниската цена е удачния избор. Около промоционалното предложение обаче има едно условие, което не е съвсем видно от официалната информация, но установихме при по- високи суми на имуществото (четете след публикуването на първоначалната информация).

Допустимото намаление е общо

Въпреки, че стандартните условия на продукта не допускат много възможности за отстъпка, такива все пак има. Ограничението за -15% намаление обаче се отнася за всички намаления за които имате право- промоционални и стандартни по тарифа. Т.е. цената на полицата не може да падне повече от 15%, което поставя по- високите застрахователни суми в равна позиция с по- ниските откъм намаления.

Не е кой знае какво, но прави впечатление.

Второто което не бива да се пропуска около имуществената застраховка на Уника е свързано с ограничения по отношение на местонахождението на жилището.

Жилище в близост до водоем с ограничено покритие за „мокрите” рискове

Ако ни следите на новините си спомняте, че началото на тази промоционална кампания беше в леко дъждовен период. С анонса на сезонното намаление Уника въведе и ограничение по отношение на местонахождението на допустимото за застраховане имущество. Ако разстоянието до най- близкия воден басейн е до 500м. от покритието на застраховката се изключват рисковете пороен дъжд и наводнение. Ограничението не се прилага при подновяване на полицата.

Официална информация за промяна на това ограничения няма. Уточняващи детайли- също. Приемаме последните указания за оставащи в сила. Ако ви предстои сключване на нова застраховка отчетете и тази особеност. Местонахождението се декларира при сключване. Ако сте близо до воден басейн- очаквайте анекс към полицата за изключените рискове.

Обръщаме специално внимание!

  1. Проливен/пороен дъжд и наводнение са задължителни рискове, ако полицата се сключва в полза на банка. Ако покажете анекса на банката ще откаже да приеме полицата. Ако го скриете с умисъл си носите риска и последствията от поведението си сами.
  2. За изключените рискове е задължително към полицата да бъде издаден анекс. Ако брокера пропусне- имате покритие, но може да очаквате предложение за промени ако полицата не бъде приета от застрахователя.
  3. Ограничението за близост е дефинирано общо. Важи за всеки воден басейн- река, язовир, езеро,водохраничище или друг водоизточник, без коментар за размер. Изключителни внимавайте какво деклариране в полицата. Защото това вече може да бъде основание за отказ, ако се окаже че не сте били коректни в становището си. Това е съществено за оценка на риска обстоятелство, за което застрахователя задава изричен въпрос. Преди сключване погледнете картата на вашия район. Водните басейни са много повече отколкото допускате.

Ето ви пример за София. Това е официалната информация от сайта на Столична община (водните басейни в София). Не допускахте че са толкова нали?! Бъдете прецизни! Има значение.

Броко новини