Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

В следващите ден, два полици по гражданска отговорност няма да могат да се издават

За да сме по точни, официалният срок е от 17:00часа на 10-11-2017 до 24:00часа на 12-11-2017г. Времето може да варира в тези граници за отделните застрахователи. Причината е въвеждането на Наредба 54 (това е онази, която разписва какви данни ще дава Пътна полиция на Гаранционния фонд, а пък той на застрахователите). Върви ни така на застрахователите, около коледа да стават чудеса. Ето на. Миналата се появи наредбата, за тая ще имаме (пу- пу) работеща система за нея. Всъщност края на изречението е добра новина.

Регистрационен номер и номер на талона ще стигат за издаване на полица

Фактическата информация за параметрите на превозното средство ще се получава от Пътна полиция. Най- накрая! Извън това, ще ви бъде леко по удобно, щото няма да се налага да се въвеждат много данни за издаване на полици, достъпни ще са ПТП в които сте участвали. Не, че го няма и сега между другото, но доста застрахователи не ползват наличното от Гаранционния фонд. Чл. 17 го прави официално достъпно, а като дообмислят бонус- малус-а ще стане и задължително.

Онлайн както винаги, няма са стане по- лесно. Защото в кодекса, изискването да давате копие на свидетелството за регистрация, още си стои и няма никакви перспективи да се махне. На който това изискване му пречи, си работи без него и това не влече ама никакви последствия. За чл. 332, ал. 6 става дума. И той като наредба 54 е там от 2016г, ама началото. Но… в БГ е така. А от Нова година ще ни струва и още по- скъпо да си го поддържаме, и на нас и на вас (потребителите).

Интерфейсът на застрахователя ще е временно единственото място за издаване на полица. Ако някой е успял да събере информация и да се интегрира, обявете го за чудотворец. Популярният на пазара софтуер още не е готов. Не че е драма, но ще ви трябва по- отворен брокер, ако искате изборът ви да не е ограничен до една две компании.

От понеделник ще тестваме. Ако има какво.

Дотогава да не го докарваме до лудост с неаргументирани прогнози. Промени до сега сме преживявали доста. Тази не е от големите сред тях. Ако не може да ви се издаде полицата в момента, поръчайте си я онлайн. Тук моментът е винаги в удобното време.

Броко новини