Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Виктория: Голяма удивителна за скъпите и младите по каско

Както тръгнахме скоро няма да остане компания, която свободно на застрахова по- лъскавите возила. Виждате, че драмата около статистиката за БМВ-тата докара допълнителното защитно устройство до задължение. А това качи цената с поне 200лева (средно между 300лв и 500лв отгоре върху) цената на каското. И лошата новина до тук не е само за баварците. Защото тенденцията за разтяща щетимост обхваща и доста други марки.

Още една рестрикция е в сила от днес. Идва от Виктория. Предприетите мерки са доста.

Луксозни и екзотични марки- на разрешителен режим

Обхватът на МПС-тата е широк. Групата включва Мазерати, Майбах, Астън Мартин, Бугати, Ламборджини, Порше, Бентли и т.н. Приемането за застраховане на тези автомобили е само при изрично разрешение. Задължително е поставянето на допълнително защитно устройство от указан от застрахователя вид.

Стандартния лукс става застраховатем след съгласуване. Границата е 30 000 за „опасните” БВМ, Ауди и няколко модела на Фолксваген. За други марки, модели и модификации стойността е по- висока. Застраховането по каско за тези автомобили се допуска само след писмено съгласуване със застрахователя. задължително е и поставянето на допълнително защитно устройство.

И в двата случай монтажът и устройството са за сметка на клиента. Цените започват от 200лв.

Извън антиселекцията от нежелани марки и стойности Виктория въвеждат и някои ограничения

Младите със специални завишения

Виктория е третата компания след Булстрад и ДЗИ, която включва възрастта на собственика като фактор за цената на каското. И докато при Булстрад трупането на житейски стаж помага, при ДЗИ младостта струва по- скъпо.

От днес и Виктория изисква по- висока цена за авто застраховката при възраст под 25г. Оскъпяването е значително.

Ненавършените 25г са ограничение и да се получат права по полица каско. Например ако купите такъв автомобил с вече активна полица. Ако това е вашият застраховател, можете да подновите застраховката, но при справедливите за възрастта цени.

Прехвърлянето на права по полицата е забраното и за рисковите марки, и колите с десен волан.

Леко по- либерално за БВМ-та

Има и добра новина. Твърдите 10% стават 7% без право на отстъпки за БМВ-тата до 30 000. В групата обаче влиза и Q7 на Ауди. Десетте процента остават за по- скъпите баварци, останалите модели на Ауди и лукса на Фолксваген- Tuareg и Tiguan.

Да припомним и старините:

В средата на март Виктория въведе допълнителни отстъпки в условията си по каско.

? Повече отстъпки и промени в общите условия

А до края на април са валидни ниските цени за гражданска отговорност?.

Броко новини