Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Времената остават тежки за БМВ-тата по каско. Какво да очаквате за Х5 или Х6?

Време ли е за традиционният въпрос „Колко ще ми струва каското?”

Ако се радвате ежедневно на SUV серията на БМВ сме убедени, че за сезон 2013 ще добавите задължително и едно „Къде?” . Защото за подновяването тази година изненадите за баварците са доста. Държим ви в течение на новините за мерките, които предприеха компаниите в последните месеци за „каско опасните” МПС-та.

Няколко са безспорните тенденции до сега:

  • Високи премии
  • Ограничени, до никакви отстъпки
  • Изисквания за монтиране на допълнително устройство.

Добрата новина е, че ситуацията не е крайно критична. Затова обобщаваме какво да очаквате, ако ще подновявате застраховките на БМВ-то. Такива са условията на компаниите според модела.

Какво да очаквате за Х5 и Х6 при подновяване на каско?

  • Алианц

Оценката на риска е индивидуална. Тарифирането също. Зависи и от това чия е колата. За суми около над 50 000 е почти задължително да изискат монтиране на втори имобилайзер. За сметка на клиента е. Струва между 210лв. и 600лв. според модела на препоръчаното устройство. Алианц може да изиска монтирането на второ устройство и при по- ниски суми или според това кой е клиента.

  • Армеец

Цената е по тарифа, без право да отстъпки. Задължително е монтирането на втори имобилайзер или тракер. Устройството и монтажът са за сметка на клиента. Цената е 350 за имобилайзер и 1300 за тракер.

Ако имате монтирано устройство от предишна година, признава се ако е от одобрения тип (марка модел) и монтирано от някоя от компаниите от списъка.

(информацията за Армеец е актуализирана)

  • Булинс

Твърди 8% без право на отстъпки.

  • Булстрад

Застраховането на всяко Х е на разрешителен режим. Зали ще то приемат или не и на каква цена зависи от това кой е собственика и коя е колата. Ако застрахователната сума е до 20 000лв, премията е по тарифа със стандартно оскъпяване до 25%. За по- скъпите допълнителното устройство за е с предписание. Задължително при Дару Кар. Монтажът и устройството са за сметка на клиента.

Възможно е застрахователят да изиска монтиране на допълнително устройство и при по ниска застрахователна сума.

  • Виктория

На твърда тарифа от 10%.

  • Дженерали

Приемат Х5 и Х6 за застраховане по изключения. В общият случай отказват да ги застраховат.

  • ДЗИ

Твърда тарифа от 8% без право на отстъпки. Подновяването е на 7,5%.

  • Евроинс

При стандартни ценови условия (между 4,5% и 5,5% за пълно каско).

За суми над 40 000лв GPS е задължителен. За сметка на застрахователя е. Клиентът плаща само монтажа и годишна такса за поддръжка. Общият разход е между 550лв и 650лв. в зависимост от територията. По- скъпото е с роуминг услуга.

  • Интерамерикан

Отказват да застраховат БМВ, за всички модели след 2002г.

  • Лев Инс

Цената е по тарифа, без право на отстъпки при застрахователна сума до 100 000лв. По- скъпите имат опция до -10% (ако има за какво разбира се- гражданска отговорност или липса на щети например).

Ако застрахователната сума на колата е над 15 000лв е задължително монтирането допълнително устройство за защита. Монтажът и устройството са за сметка на застрахователя.

При сключване на застраховката получавате възлагателно писмо. Имате право да откажете монтажът допълнително устройство, но това по общи условия изключва покритието за риска кражба.

  • ОЗК

На разрешителен режим. Колко би струвало, при какви условия- оскъпяване и допълнителни устройства, зависи от клиента и колата.

  • Олимпик

По тарифа с отказващото оскъпяване от 1000%.

  • Уника

По специална тарифа (между 7,3% и 9%) според възрастта, без право отстъпки. По изключение при подновяване (след разрешение) се допуска -10%. За застрахователна сума над 30 000лв монтирането на допълнително устройство е задължително. Устройството е за сметка на клиента (в предписан от застрахователя център за монтаж и вид на устройството за конкретния автомобил). Цената варира е от 250 до 800лв, при средна цена между 250-300лв.

  • ХДИ

На разрешителен режим. Колко би струвало, при какви условия- оскъпяване и допълнителни устройства, зависи от клиента и колата.

Както почнахме, положението за подновяване е тежко, но не невъзможно. За 3 и 5-та серия каското е при по- леки условия при част от компаниите.

? Каско за 3-та и 5-та серия на БМВ? Цени и условия на застрахователите

Ако от тези цени са ви настръхнали косите, припомнете си удоволствието да се кара кола Х серия и ефектът ще премине.

Проверявайте цените за гражданска отговорност ? и питайте за каско, ако все пак спокойствието за колата е по- важно.

Броко новини