Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

За гражданската отговорност по- добре е онлайн

Ако все още се колебаете дали онлайн или да тичате до някой офис за подновяване на гражданската отговорност, веднага ще ви заковем обратно пред компютрите.

ОНЛАЙН! Задължително! Защото

  • избирате на спокойствие, с достатъчно информация,
  • далеч по- сигурно е и
  • въобще не ви пука кой колко плаща на брокера за да ви продава застраховките.

Избирате на спокойствие и с достатъчно информация за рационален избор

Нека сравним ситуациите.

Офлайн: отивате до офис на застраховател. Не е лошо, но пък нямате избор. Предложението е само едно- това на конкретната компания в чийто офис сте отишли.

Офлайн: Отиване до офис на брокер. Не всички са наистина брокери. Това обаче ще го разберете едва след като сравните надписа на вратата с принта на полицата. При други за които сте сигурни, ще ви се наложи сред шума на голям магазин в някой ъгъл да разбирате особености на сложен финансов продукт.

Онлайн: Избирате си време, каквото на вас е удобно (среднощ, рано сутрин- все става). Имате колкото искате от него да сравнявате цените, да проверявате детайли и дори да питате, ако нещо не е ви е съвсем ясно.

Офертата на целия пазар имате на една страница. Може да разиграете различни ситуации, като със без зелена карта, няколко вариации на разширение на покритието (например само Турция).

Това е важно!

Защото каквото си поръчате сега, това ще си доплащате за трети страни. КФН направи гражданската изключително лепкава. Докато не изтече полицата нямате право да направите втора. Така ако ви потрябва зелена карта за Турция през август, няма да имате друг избор, освен да доплатите толкова, колкото очаква текущия ви застраховател. (При някой от най- ниските цени сега за задължителния обхват, доплащането за зелена карта е средно 120лв. ).

По- сигурно е онлайн за гражданската отговорност

По три причини.

Виждате, че полицата е валидна още преди да сте я получили.

Гаранционният фонд поддържа електронен регистър, който се актуализира в реално време. В момента, в който издадем вашата полица- това може да бъде проверено през официален независим сайт.

Във ваш контрол са целите 24 часа, които брокерът има за промяна в полицата

Брокерът има 24 часа за да прави промени по вече сключени полици. Нещо не пречи след като ви види гърба да я анулира, нали?! Стикерът не ви е никаква гаранция. Глобата за загубен стикер е не повече от 5лв., цената която плащате за вашата гражданска отговорност- поне 150лв.

При поръчки онлайн, освен, че веднага проверявате това което ви потвърдим, имате и аванс от един ден докато куриера ви донесе полицата. С други думи, докато се наложи да платите, времето за недобросъвестните е изтекло.

Надзорът ни проверява доста по- често (поне нас)

Виждате, че се хвалим всеки път като наминат през офиса. Причината за този интерес, е че всичко което правим е публично за всеки. Каквото виждате вие, така го гледа и КФН. Ще добавим и КЗП (комисията за потребителите) и КЗК (тази за конкуренцията).

Излишно е да ви казваме, че колкото по- голям е брокера, толкова по- трудно му идват на проверка. Тествали сме го. А и надзорът го потвърди при последното си гостуване.

Въобще не ви пука кой колко плаща на брокера

Българският пазар е доста поизкривен. Брокерите се мотивират да продават там където им плащат най- добре. Ако „няма връзка“ или „там не е добре“, или „не работя с този“, са основанията на вашия посредник да не ви направи желаната полица, бъдете сигурни, че конкретния застраховател просто му плаща по- малко от „препоръчвания“.

Субективното мнение е без значение онлайн и това може да се провери лесно. Можете да сравните офертите на повече от една страница. Съвпадат ли числата, подредени ли са неутрално, има ли всички застрахователи и т.н. обективни белези, трябва да ви направят убедени че този брокер му пука повече за вас, отколкото за комисионната.

Щом ни четете, значи

Не сте от вчера в интернет!

Преди да поръчайте, поогледайте се. Това че надзорът идва честичко при нас, не значи че то прави за всички други.

Кой стои зад страницата- ако не крие, че е брокер- твърде вероятно е.

Какво удобство ви създава- ако можете да си следите статуса на поръчката, да си проверявате валидността на полицата и датите за плащане, значи брокерът е дал и някой лев за вашия комфорт.

Изводът до тук:

За гражданската отговорност онлайн е по- добре.

Броко новини