Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец: И асистанс за България по каско

Знаете ли как започваме отговора на въпроса „Как се избира каско?“. Разликата между компаниите е в две неща: ограничение за щетите по декларация и допълнителни услуги, като асистанс, например. Ограничения за щети по декларация по каско няма само при Армеец, но пък те нямат асистанс за България. Махаме второто! Става история от утре.

От 01 декември каското върви и с асистанс за България

Асистанс за чужбина има от толкова дълго. Ако не помните даже, Армеец бяха първата компания пуснала на пазара, допълнителното покритие. Отне доста време, но пък предложението за България е достатъчно накичено за да впечатли. Да го кажем така. Без асистанс за БГ, каското няма е да това, което ще очаквате при сериозен проблем.

Какво покрива асистанса по каско в Армеец?

Обичайното – репатрак, ремонт на място, вкл. смяна на гума, вадене от канавки и подаване на ток. И не само, в покритието са транспорт на пътниците, хотел и паркинг за колата. Та чак и опции, които няма при никъде другаде, като обездвижването при свършила батерия на електрически автомобил, превоз на МПС-то за смяна на гуми и технически преглед /карат ви колата до мястото за тези услуги, не самите те/ .

Хубавичко, а? И това не е всичко. Защото в застраховането дяволът е в детайлите.

Транспортните услуги при застрахователно събитие се предоставят неограничен брой пъти. Има само лимит за единичния пробег /150км или 300км според избрания пакет/, но не и за количеството. Същото важи и за ремонта на място, без значение от вида на събитието. Техническата повреда е с право на две ползвания през срока на полицата. Което пак си е повече от средностатистическото за пазара.

И другите подробности за асистанса за БГ на Армеец

  • Струва пари.

Но… е крайно време да се научим, че хубаво без пари няма. По- скъпо е от асистанса на ДЗИ или Дженерали, или Групама, но срещу разликата стоят услуги. Ако сравните пък абонаментите през СБА, които са асистиращата компания и по асистанса на Армеец, излиза по евтино

  • Може да се купи само при сключване на каското.

Леко неудобно за вече валидните полици, но за следващото подновяване- да си знаете!

  • Предлага се в две опции- Пакет 150 и Пакет 300.

Разликата между двете е в общия пробег за една транспортна услуга и глезотийките като хотел и превозите на колата за техно преглед и смяна на гуми.

P.S. Нали го казахме по -горе: застраховане = детайли! За т. 12.1 от общите условия. Какво правим на високосна година?! Кой точно е деня без задължения?! Ех-ех, колеги! Ще ви пуснем фактура за QA на общи условия! Нищо. До 2024 има време за промени.

Броко новини