Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Ами няма такова каско!

Казахме ви го! Застудява. Потребителите си почиват, застрахователите работя. Като ДЗИ. По каско.

Кое е новото?

Ремонт в доверен сервиз с оригинални части

Следгаранционния период е особен период за собственика на всеки автомобил. Хем е свикнал да го обгрижва в официален сервиз, хем не му се плащат между 20% и 30% повече премия за да няма промяна в навиците. С възрастта и тарифата се покачва, а при текущия вторичен пазар стойността на превозното средство не пада въобще.

Покритието по каско, обаче е на база действителна стойност. Това означава, че в най лошия случай след възстановяване на щетата трябва да сте в същото състояние като преди нея. И докато за боя и тенекеджийски услуги няма алтернатива, при резервните части покритие на действителна стойност означава замяна с алтернативни такива. Втора употреба или от друг производител с по- ниска цена. Сменялите предно стъкло знаят какво неудобство може да се окаже това.

При доброволните застраховки обаче, всичко е възможно. И е добре да има алтернативи. Като опцията за доверен сервиз с оригинални части. Доплаща се, при по – височка минимална премия е, но разликата до официален сервиз е наполовина. Доста добро решение, като отчетете, че точно при ДЗИ част от официалните работят и като доверен сервиз.

Защо пък толкова е впечатляващо каското на ДЗИ?

Защото си има всичко. Шарения от основни клаузи. Извън пълното, частично и кражба, покритието може да е само за тотална загуба. При нея в обхвата са всички рискове от пълното каско, но само ако са довели до тотална загуба.

При това с много опции за ликвидация. За вариациите официален за коли с право на доверен или експертна оценка за коли с право на сервиз, няма да споменаваме. Не са рядкост. Различното от години е правота на сервиз в чужбина. Чудесно решение, ако сте изпратили детето с колата за новата учебна година. В този букет, хибридът доверен с оригинални част, само допълва палитрата.

И допълнения. Като асистанс. За България и чужбина и няколко нива на покритие. Или преференция за технически преглед. Да не споменаваме и глезотийката, да следиш в реално време къде са и след колко време ще дойдат монтьорите за асистенция на място. Онази Тойота помните ли я? Затова е там.

Друго ново?

По изгодни тарифи. Но в това няма новина след цяло ляно на промоции. А и при каското не всичко е пари! 100лв изглеждат много като разлика в премията, не стигат за боя на един основен детайл. Леко по- малко е и смяната на спукана гума на пътя. И ако вече някой застраховател ви е направил впечатление с ликвидацията, правете разлика в комфорта и близостта на продукта с вашите потребности, не в цената.

Броко новини